Stangen

Alla inlägg den 17 februari 2016

Av Emma - 17 februari 2016 18:13

Casper IV är namnet på C-ponnyn som nu ska bli min "andra hands häst" efter Diara som självklart går först.

Han är en welsh född 2010, e. Castor II RW 98, u. Cerviver, ue. Fabian II RW 79 och dessutom gudomligt söt!

 
Marie, som äger Casper, hade först tänkt sälja honom eftersom han är för bra för hennes barn men tänkte sedan om då han har ett fantastiskt psyke. Hur lugn och snäll som helst i all hantering osv. Så nu planerar hon istället att Casper ska bli hennes barns framtidshäst, när de blivit lite äldre och kan träna och tävla. Hon har haft Casper utlånad till olika ryttare under olika långa perioder senaste året som ridit honom åt henne för att han ska få rutin. Han har startat upp till LA hoppning (avd. B såklart eftersom han först i år får gå omhoppning), LB dressyr (med många placeringar) och även lite fälttävlan. Kom 4:a i ungponny SM förra året och var bästa gångartshästen bland C-ponnyerna, näst bäst totallt.

Nu har han tagit det lite lugnt över vintern och ska komma igång igen. Camilla rekommenderarde mig som ryttare till Marie och när hon frågade tyckte jag att det verkade kul så vi träffades i ett av de fem ridhus som ligger i närheten av oss (vi bor ganska nära varandra) för ca två veckor sen och så fick jag provrida Casper. Han var en pigg och hoppglad sötnos som var väldigt fin i dressyrarbetet även att han såklart var lite ringrostig efter vintervilan. Vi hoppade inte särskilt högt eftersom han inte hoppat på hela vintern men han tyckte det var jättekul.

Bild + lite film från provridningen:
 


Sen dess har vi haft lite kontakt via telefon, pratat om hur vi ska lägga upp det osv. I dag åkte jag hem till Casper. Marie och hennes sambo har ett jättestort och jättefint travstall med ca 70 hästar varav 40 är i träning och de är jätteduktiga travtränare med massor av segrar. De har även några ponnyer och ridhästar men eftersom travet är deras jobb kommer det i första hand. Där var jag iaf i dag och red ut en runda på Casper för att lära känna honom lite mer. I skogen var han väldigt lik Diara, ville galoppera hela tiden och hade en härlig framåtbjudning. Jag jobbade mycket dressyr på grusvägarna då det var ganska halt så kunde inte direkt galoppera hela vägen, hehe. Men på travslingan galopperade vi för där var det uppkört och både tyckte nog att det var lika kul. ♥ Det kändes dock lite konstigt att rida ut på en häst man bara ridit en gång tidigare, på vägar där man aldrig ridit och så ensam dessutom, haha. Tänk om det hade hänt något...

Öronbild från ridturen:

 

Tanken är att jag ska hoppträna Casper för Lasse i samband med att jag tränar Diara, dressyrträna för Essi och tävla honom lite grann i både hoppning och dressyr. Sedan kommer jag säkert rida honom lite då och då utöver det för att trimma lite själv och lära känna honom mer. Man kan säga att jag kommer göra om min och Diaras resa en gång till; öva in galoppombyten, rida stabila nollor i avd. B, kvala till omhoppning osv. Det kommer bli jätteroligt och framförallt väldigt nyttigt. Han kommer ju i andra hand för både mig och Marie då jag prioriterar Diara och hon travet så det sker på lika villkor vilket jag tycker är skönt. Att någon tycker att jag rider så bra så att jag får utbilda deras ungponny åt dem ser jag som ett bevis på att jag inte kan rida alltför illa iaf, haha.

Här på bloggen kommer ni kunna följa detta under kategorin "Casper IV".


Några bilder på Casper som jag hittade på google:
         

Här finns även ett youtubeklipp på honom:

Av Emma - 17 februari 2016 17:49

Hej! Ännu en solig dag har fart förbi och jag insåg med viss fasa att halva sportlovet redan är över - fy vad fort det har gått! Min dag har varit fylld med ridning fråm morgon till kväll, inte mindre än tre hästar har jag ridit.


Jag var ute i stallet strax efter halv 8 och sen kom Amanda vid 8. Vi red ut en lugnare tur på Diara och Emilio då båda två fick anstänga sig en del på banan i går, eller åtminstone Diara. Diara är inte överförthust i lugna uteritter då de innebär betydligt mer skritt och trav än galopp men i dag var hon ändå hyfsat lugn (vilket inte betyder att hon var lugn, bara lugnare än vanligt). Tror nog att hon hade lite träningsvärk sen i går och då känns det skönt att hon fick jogga av sig den. ♥


Nu till den saken som jag lovade att berätta i dag. Jag kommer ta hela storyn i ett annat inlägg som snart dyker upp här men i korta drag så ska jag hjälpa en tjej med hennes C-ponny då hennes barn fortfarande är för små för att kunna hoppa och tävla den, så det är det jag ska göra. Han heter Casper och är ett år yngre än Diara, alltså 6 år. Jag provred honom för ca två veckor sen och i dag åkte jag till stallet där han står och red ut en sväng på honom för att lära känna honom lite. Mer om detta kommer som sagt snart. ☺


Hemma från Casper joggade jag och Amanda och på eftermiddagen när både vi och hästarna ätit red jag och mamma ut på en mysig tur på Zorro och Kiwi. Båda hästarna var rätt sega (iaf Zorro) men det var inget förvånande, hehe. Efter ridningen tog jag några härliga solbilder på Zorro i hagen så här får ni en liten Zorro-bildbomb, både fina & fail:
               

I morgon ska jag rida med Victoria klockan 10 så rider Zorro innan. Funderar på dressyr men har inte bestämt mig än, det beror lite på hur kallt det är. ☺

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards