Stangen

Alla inlägg under januari 2018

Av Emma - 4 januari 2018 15:11

Hej! I dag var jag ute och luftade mig lite då det var dags för omgipsning. Jag fick nu ett plastgips istället vilket är betydligt lättare och bekvämare. Det skulle tydligen bara väga en tredjedel av det andra gipset och det var så att foten nästan flög upp från britsen när jag skulle lyfta den och tog i för mycket, haha. 

Emilio reds av Amanda i morse ihop med mamma och Kiwi. Han var tydligen väldigt busig och fick nästan av Amanda. Sötnosen! Blir alltid så glad av att se hans stora livsglädje. <3 Jag kunde inte komma ut till stallet då jag skulle in och fixa foten men i kväll ska jag ut igen! Tills dess blir det plugg i vanlig ordning. :)

Vad har ni gjort i dag?


Hårmonstret, haha:

   

Av Emma - 4 januari 2018 10:00

Oktober

Jag inledde oktober med en dressyrträning för Mia-Lisa, inlägg HÄR.

Till helgen startade jag och Diara en LB:1 i Bratteborg. Vi hade den oturen att en helikopter passerade över ridhuset under vår ritt så Diara blev väldigt spänd och orolig i formen vilket påverkade hela programmet. Därav fick vi bara 62,679% vilket var lite surt. Inlägg HÄR och bild här nedan:

 

Efter detta fick Diara en lite lugnare vecka med vila och uteritter innan vi till nästa helg tränade för Camilla. Inlägg HÄR, bilder + film här nedan.

   


Dagen efter tog vi en lugn uteritt i skritt och trav och pappa tog några fina bilder på oss, ett urval:

         

17/10 dressyrtränade vi för Mia-Lisa (inlägg HÄR) och 22/10 hopptränade vi för Camilla (inlägg HÄR), den sistnämnda träningen gick supersuperbra!

Däremellan trimmade jag lite bommar med Emilio och han var såå pigg och dessutom otroligt nära att få av mig, haha.

 

25/10 var vi inne på Elmia Scandinavian Horse Show och kollade när China hoppade femåringarnas första kvar med tyvärr ett nedslag.

   

Dagen efter tränade jag för Camilla igen på en väääldigt pigg och jobbig Diara. Vi tog några skutt också och det älskade hon, haha. Inlägg HÄR.

29 oktober anordnade vi Hägghults Höstdressyr här hemma, där våra fyra hästar tävlade mot varandra i en LC:1. Mamma var domare så inte oväntat vann Kiwi på 73,333%. Diara kom två på 70,370%, Emilio trea på 65,185% och Zorro fyra på 61,852%. Inlägg HÄR och bilder + film här nedan:

       


30 oktober hade vi den årliga halloweenritten i byn, visst var vi läskiga, haha.

 

Sista oktober dressyrtränade jag för Mia-Lisa med Diara. Inlägg HÄR.

 


November

5/11 var jag och Diara ute och luftade oss på hoppbanan. Vi hoppade 50 och 70 cm på en p&j i Jönköpingmen fokus på bra ridning och bra känsla. Diara hoppade super och nollade båda klasserna. Inlägg HÄR och bilder här nedan:

     

11/11 hopptränade jag & Diara för Camilla. Inlägg HÄR och film här nedan:

Den 14 november var det dax för årets sista dressyrträning för Mia-Lisa. Inlägg HÄR.

Till helgen, närmare bestämt den 19/11 gjorde vi årets sista start - i Jönköping. En LB:1 på 67% som jag var halvnöjd med men som ändå resulterade i en tredje plats. Vi startade även en LA:1 som gick jättebra och vi fick hela 66%! Riktigt bra avslutning på årets tävlingssäsong. Inlägg HÄR & bilder samt film nedan:

   


Två dagar senare gick Diara på välförtjänt vintervila. ♥

Under resten av november hände inget speciellt. Emilio halshögg sin ansiktssvamp och vi julpyntade både inne och i stallet.

   


December

En lugn månad vad det gällde ridning då Diara vilade och de andra bara reds i skogen. Det var desto mer plugg. Vi fick en hel del snö som gav en härlig julstämning men som såklart smälte av lagom till julafton.

       

Jag, Amanda och Victoria red som vanligt lucia i byn:

   

Den 21/12 var det julavslutning i skolan och jag firade in jullovet med att sätta igång en väldigt pigg Diara. Hon stod mer på två än på fyra ben första ridturen. Några bilder från gång ett:

       

Sen kom då julafton och jag är jättenöjd med mina julklappar. Ni kan läsa om vad jag fick HÄR.

På kvällen var det såklart julklappar för pållarna med, i ett mer ätbart format. ;)

       

26/12 tog det roliga slut. Jag flög av Zorro och bröt foten under ridturen då jag äntligen fick inviga dressyrsadeln på honom. Så mycket för det roliga, haha.

   

Nyårsafton tillbringades på vanligt sätt med familjen och läggdags vid 21-22. 



Missa inte "Mina planer för 2018" som kommer upp i morgon.

Av Emma - 3 januari 2018 10:00

Juli

1 juli var det första dagen under årets NF-mästerskap som vi tävlade. Först red vi LC:2 på 72,333%. En ritt som jag var jättenöjd med men som tyvärr inte räckte till någon placering. Inlägg HÄR.

     

Samma dag var det även utställning där Diara fick 41 poäng och slutade som reserv bästa sto. Om jag var glad då! Inlägg HÄR och bilder här nedan:

       

2 juli var det hoppning på schemat, en vanlig LC där vi tyvärr fick utgå eftersom Diara stökade så. Väldigt synd då vi annars hade fått placering i den totala LC kombinationen, nu blev vi första utanför placering. Inlägg HÄR.

Inlägg med övriga bilder från vårt första meeting hittar ni HÄR.

Veckan efter gick Diara på en välförtjänt sommarvila. ♥ Jag red även Casper för första gången på länge och han var jättefin.

   

10 juli badade jag med Emilio för första gången detta år - så härligt!

 

12 juli var vi en heldag i Falsterbo! Tyvärr regn hela dagen men ändå en underbar hästsommar-känsla där.

     

19 juli fyllde Zorro 16 år och det firades såklart med tårta.

   

Samma dag var Diaras sommarvila slut och det var full fart första uteritten vill jag lova...

 

Jag badade även med Emilio igen och pappa tog massa fina bilder, här är ett urval:

     

21 juli red jag & Emilio på våran årliga långtur. ♥

   

26-28 juli var jag på dressyrträningsläger hos Mia-Lisa med Diara. Vi tränade en gång första dagen, två gånger andra dagen och tredje dagen avslutade vi med en programridning där vi red LB:1 samt gjorde en "fördebut" i LA:1. Hon var trött sista dagen så vi red en mindre bra LB:1 runda på 65,714% men gjorde en väldigt bra debut i LA:1 på 63,888%. Länk till inlägg om pass 1, pass 2, pass 3 samt programridningen.

Blandade bilder från dagarna på lägret:

             

Delar ur LA:1:



Augusti

6 augusti var det dags för RIKS utställning och New Forestföreningens jubileumstävlingar på Grevagården. Det var en dag i blå-gult tecken! Först vann Diara sin utställningsklass och fick därmed sitt första segertäcke (stolt matte!). Inlägg HÄR. Sen vann vi LC:1 på nytt pb (75,926%) och även LB:1 på nytt pb (70,179%). Inlägg HÄR. 3/3 vinster! Helt sjukt! Inlägg med bilder på alla priser HÄR.

Film från LC:1 samt några bilder:

         

8/8 badade jag med Diara. Hon var skeptisk först men tyckte sedan att det var väääldigt kul!

     

10 augusti var jag och Diara med i ridsport ang. RIKS utställningen! Så coolt! Trodde aldrig att jag skulle få vara med där.

   

19 augusti var vi i Västervik och red första omgången av div 2 dressyren - även det en mycket lyckad dag! Först satte vi nytt pb i förklassen LB:1 (70,357%) och vann! Sedan var Diara lite trött i lagklassen men det blev ändå 67,143% och en andra plats. Endast en halv poäng i koefficienterna skiljde oss från vinsten då procenten var lika. Laget vann dessutom. Nästan 3/3 vinster även här men blev bara 2/3 då 0,5 poängen inte låg på vår sida. Inlägg HÄR och bilder + film här nedan:

           

Veckan efter började tyvärr skolan igen men till helgen blev det tävling igen fast denna gången med Camilla. Maja och China hoppade fina rundor i Aneby.

   

28/8 tränade jag och Diara för Camilla, inlägg HÄR.


September

5/9 drog Mia-Lisa träningarna igång igen för hösten. Inlägg HÄR.

9 september var det dags för andra omgången av div 2 dressyren i Grankärr. Varken jag eller Diara hade någon toppdag. I uppvärmningsklassen (LB:1) snålade domaren in på poängen till 61,250% vilket var väldigt oförtjänt enligt mig. I lagklassen som också var LB:1 fick vi 65% och kom trea. Laget slutade tvåa för dagen. Inlägg HÄR och bilder här nedan:

      

19/9 tränade vi för Mia-Lisa igen (inlägg HÄR) och laddade upp för fullt inför en LA:1 debut som sedan blev framflyttad en vecka pga översvämmad tävlingsbana. Tävlingen blev alltså av den 30 september istället och det var div 2 omg 3 + final som avgjordes i Vetlanda. I förklassen (LB:1) fick jag en superkänsla, dock bara 64,464% vilket var väl snålt men domaren var snål mot alla så vi kom ändå trea. I lagklassen (vår LA:1 debut) fick vi en miss i ena förvända galoppen men annars flöt det mesta på och jag är väldigt nöjd med våra 60%. Laget kom tyvärr sist för dagen då nästan alla i laget gjorde debut i klassen men vi kom ändå tvåa totalt. Inlägg HÄR och bilder här nedan.

        

September var ganska händelselös för övrigt. Mest plugg, plugg och ganska mycket regn.


Missa inte "Mitt 2017, del 4" som kommer ut i morgon.

Av Emma - 3 januari 2018 09:57

I dag borstade jag hela Diara igen. Så kul att kunna göra något vettigt! Hon var inte så tjurig faktiskt och på slutet mös vi lite med hennes huvud i min famn! Hon är så söt denna ponny och trots mycket humör så kan man inte annat än att älska henne. <3 Så det undehöll jag mig med i morse och nu har Amanda, mamma och pappa varit ute och ridit på Emilio, Diara och Zorro. Får hoppas att alla skötte sig, både hästar och ryttare. ;)

Ha en fortsatt bra onsdag! :D

 

Av Emma - 2 januari 2018 14:03

Hej! Nu har snön äntligen smält undan och jag var ute i stallet både i går kväll och i morse! I morse satt jag och gosade med alla pållar medan de blev borstade då alla skulle vila. Det var endast Emilio som var mysig i dag dock. Han nosade så sött på mig och njöt av att bli klappad i ansiktet. ♥ De andra skulle bara knuffa på mig eller på mitt ben så att jag fick bli arg. Inte så bra om de knuffar ner mig på golvet, haha. I dag har jag även uppdaterat min bokblogg (www.bokglantan.bloggplatsen.se) så att omröstningen om 2018's bästa fantasyserie är öppen nu. In och rösta samt spana in resultatet från förra året!


I morgon blir det ridning igen när alla utan Kiwi ska gå. För övrigt händer inte så mycket som ni vet, hehe.


Ha en bra tisdag!

 

Av Emma - 2 januari 2018 10:00

April

1 april fyllde Kiwi 21 år och det firades såklart med tårta!

     

Samma dag hoppade jag och Diara lite på banan, hon tyckte att det var jääättekul!

  

Dagen efter påskpyntade vi i stallet, något som Diara fann lika intressant som vanligt:

   

Jag var även hos Marie och hoppade en superfin Casper:


5/4 hade jag haft Diara i hela 3 år - tänk vad snabbt tiden går! 

8/4 gjorde jag och Diara vår årsdebut då vi red första omgången av div. 3 dressyr i Bratteborg. Hade inga som helst förväntningar men resultatet blev bästa möjliga. I uppvärmningsklassen (LC:1 clear round) red vi ihop 71,11% och i lagklassen (LC:1) 73, 70% vilket ledde till vinst både individuellt och med laget. Gissa om jag var glad?! Inlägg HÄR och bilder + film här nedan:

         

Dagen efter hoppade jag & Casper omg. 2 av div 1 i Gislaved. Han var jättefin och i uppvärmningklassen (LC) dubbelnollade vi och kom fyra. I lagklassen (LB) fick vi 0+4 fel men laget kom tyvärr första utanför placering. Inlägg HÄR och bilder + film här nedan:

     

13/4 var det dressyrträning för Mia-Lisa med Diara. Inlägg HÄR.

16/4 så hoppade jag och Diara och invigde våra ZorroJumps hinderstöd (det blå-röd-vita på bilderna nedan). Det är alltså vårt eget hindermärke och du kan spana in hemsidan & beställa om du följer denna länk: www.zorrojumps.n.nu

       

22 april var jag och Diara på dressyrtävling i Boxholm. Vi red LC:1 på 69,259% och kom trea. Inlägg HÄR och bilder här nedan:

         

27/4 var det dressyrträning för Mia-Lisa. Inlägg HÄR
Den 29:e var det dags för andra omgången av div. 3 dressyr i Gislaved med Diara. Vi red uppvärmningsklassen (LC:1 clear round) på 72,963% och lagklassen (LC:1) på 74,259%. Då fick vi även vår allra första 9:a! Vi kom trea individuellt och laget vann. Inlägg HÄR och bilder här nedan:

         

Dagen efter var det sista omgången av div 1 hoppning i Tranås med Casper. I uppvärmningsklassen (LB) var vi dubbelnolla och kom trea. I lagklassen, som även var min LA debut fick vi ett pet men en jättebra runda! Laget kom tyvärr sist för dagen p.g.a två uteslutningar så vi slutade totalt som fyra i zonen. Inlägg HÄR och filmer + bilder nedan:

     



Maj

7 maj terränghoppade jag lite med Emilio. Det tyckte vi både var väldigt skojsigt.

11/5 var det dressyrträning för Mia-Lisa. Inlägg HÄR.

13 maj fyllde Emilio hela 20 år! Min älskling! ♥

               

16 maj dressyrtränade jag och Diara för Camilla. Inlägg HÄR.

18 maj fyllde Diara 8 år och blev därmed vuxen!

     

20:e maj var jag och Diara i Grankärr och red sista omgången av div 3 dressyr. I uppvärmningsklassen (LB:1) fick vi 66,607% och kom första utanför placering. I lagklassen (LB:1) fick vi 67,679% och både vi och laget kom första utanför placering. Men vi vann iaf totalt i zonen och fick vidare till final! Inlägg HÄR och bilder här nedan:

         

26/5 var det dressyrträning för Camilla igen. Inlägg HÄR.



Juni

5 maj hade jag och Diara en sommar- & dressyrphotoshoot och resultatet blev superfina & somriga bilder! Här är ett urval:

           

6 maj var det dax för finalen av div 3 dressyr med Diara och den gick i Västervik. I uppvärmningsklassen (LB:1 clear round) satte vi nytt personbästa och klarade vårt årsmål - att rida LB:1 på 70%. I lagklassen (LB:1) var det en tuffare domare men det var vår bästa runda hittills. Vi fick 66, 964% och med det vann vi individuellt och laget slutade på en andra plats! Helt otroligt att vi vann över alla då det även fanns LA ekipage med. Bästa Diara. Inlägg HÄR och bilder + film här nedan:

         

Veckan därpå var det äntligen sommarlov vilket var sååå välbehövligt!

17/6 hade jag och Amanda en liten miniphotoshoot med Emilio. Var med mobilen så ingen bra kvalité men här är ändå ett urval:

     

18/6 var det dags för min & Diaras första hopptävling för året! Vi hoppade en LC i Aneby och Diara var jättefin men jag var desto sämre. Vi nollade grunden men jag valde att utgå i omhoppningen då det blev lite fel. Inlägg HÄR och bild från framhoppningen nedan:

 

Dagen efter hade de öppen bana i Aneby så vi åkte dit igen och så fick jag en träning för Camilla och Johan. Det gick jättebra och kändes skönt att ta revasch från tävlingen. Inlägg HÄR.

22 juni var det dags för sista Mia-Lisa träningen innan Diaras sommarvila. Vi introducerades för LA:1 programmets nya moment och det gick jättebra! Inlägg HÄR.
På midsommarafton red jag som vanligt på morgonritt vid halv 6, i år på Emilio. Jättemysigt! ♥

 

25/6 hopptränade jag och Diara för Camilla och hon var jättefin! Inlägg HÄR och film här nedan:


27 juni fyllde jag 17 år och fick bl.a ett sadelskåp. Ni hittar inlägget med några av mina presenter HÄR.

 

Sista juni åkte vi ner till Laholm för New Forest Mästerskapen 2017 och mitt & Diaras allra första meeting! Bild från kvällspromenaden:

 


Missa inte "Mitt 2017, del 3" som kommer upp i morgon! ☺

Av Emma - 1 januari 2018 10:00

Januari

Mitt år började med två hoppträningar för Lasse på China, både den 1:a och den 3:e. Inlägg HÄR och HÄR.

Den fjärde januari var vi och slutmätte Diara – 143 cm blev hon.  

Pappa tog några härliga vinterbilder på hästarna i hagen under januaris första kalla dagar, här är ett urval:
           

Sista dagen på jullovet red jag och Amanda Emilio och Diara på fältet vilket både häst och ryttare gillade. Här är film från när jag galopperar upp på båda.


 

Lagom tills skolan började fick jag feber (igen då jag haft det innan nyår också) och detta kom i vågor, fem gånger, under januari-mars. Skriver inte mer om det här med segt var det iaf...

14:e januari red jag och Diara på banan för första gången efter vintervilan och hon var väldigt fin.

 

Helgen efter var vi i ridhuset med Diara och red ett dressyrpass. Inlägg HÄR och bild + film nedan.

 

Även helgen därpå (sista i januari) var jag med Diara i ridhuset. Vi red en jättebra markarbetsövning och hon var sååå fin! Inlägg HÄR och film nedan:

Samma dag hoppade jag även Casper och Joppe i ridhuset och båda var duktiga. Inlägg HÄR och film nedan:


Februari

4 februari var det dags för mitt och Diaras första hopp-pass. Inget högt såklart men lika kul för det. Och hon var förvånansvärt lugn, hehe. Jätteduktig. ♥ Inlägg HÄR och film nedan:

Efter passet med Diara så hoppade jag även med Casper och han var minst lika duktig. Inlägg HÄR och film nedan:

Sedan blev det äntligen sportlov och helgen innan lovet var jag och hoppade Diara i ridhuset igen och även denna gång var hon superfin. Hon fick testa att hoppa serie vilket hon gjorde med en väldigt fart. Inlägg HÄR och film nedan:

Efter att ha sovit hos mormor och morfar söndag till måndag stack jag ut på en underbar kvällstur på Kiwi när jag kom hem. Solen var helt magiskt fin!

 

15/2 var jag hos Marie och red både Casper och Joppe. Casper fick en tur i skogen och Joppe jobbade jag igenom på ett fält. Bild på mig & Joppe:

 

Dagen efter hade jag och Diara årets första dressyrträning för Mia-Lisa! Diara var jobbig i början men avslutade på topp. Inlägg HÄR.

Den 17:e hoppade jag med Casper i ridhuset med fokus på bana och omhoppning. Vi avslutade med att hoppa en LA-bana, både vanligt och omhoppning och har var såååå fin! Så synd att ingen filmade för det hade varit kul att ha. Inlägg HÄR.

19/2 fick Diara gå ett dressyr/hopp pass i ridhuset och hon var inte riktigt få fin som jag önskat med ändå helt okej. Inlägg HÄR.

Sen började skolan igen men minns att första veckan gick ganska snabbt och på lördagen sen var vi i ridhuset med Diara och red ett dressyrpass – och hon var såååå fin! Släppte igenom i båda varven och jag hade kunnat rida hur länge som helst, haha. Spenderade resten av dagen på små rosa moln, haha. Inlägg HÄR och film här nedan:

Och medan jag befann mig på dessa moln (hehe) red jag även ut ihop med Victoria på en väldigt pigg Emilio i solen. Kolla in ruffsfrillan:

 



Mars

2/3 var det dags för dressyrträning igen. Ni hittar inlägget HÄR och en liten film här nedan:


Dagen efter klipptes Diara vilket var välbehövligt.

         

4/3 var jag hos Marie och hoppade Casper. Han var superduktig!


Veckan därpå var det dax för årets första hoppträning för Lasse med Diara. Hon hoppade jättefint. Inlägg HÄR och film här nedan:

Dagen efter hade vi ridphotoshoot på ett fält. Blev superfina bilder, här är ett urval:
         

12 mars var det dags för årdebut på tävlingsbanan. Jag och Casper hoppade omgång 1 av division 1 i Västervik. I uppvärmningsklassen (LC) var vi dubbelnolla och kom tvåa och i lagklassen (LB) var vi också dubbelnolla och laget kom tvåa. Inlägg HÄR och bilder här nedan:

           

16/3 dressyrtränade jag för Mia-Lisa med Diara. Inlägg HÄR.

 

18/3 var jag och Diara på pay and ride på Mia-Lisas anläggning. Vi red LC:1 på 66,3% och LB:1 på 62,5% och fick med två rosetter hem. Våra första dressyrrosetter! Inlägg HÄR.

   

30/3 var det dags för dressyrträning igen och Diara var suuuperfin. Inlägg HÄR.


Missa inte "Mitt 2017, del 2" som kommer upp i morgon.

Av Emma - 1 januari 2018 08:06

Första inlägget 2018! Jag tvivlar på att det är särskilt många uppe kl 8 nyårsdagen men lägger man sig vid 21 så är det inga problem, haha. Det har kommit minst en decimeter snö här så jag är fast inne tills pappa har skottat. Han och mamma är i stallet nu och ska rida Zorro och Diara. Längtar tills jag kan börja igen!

Mycket roligare än såhär blir nog inte detta inlägg. Jag ska plugga nästan hela dagen. Om ca två timmar kommer årsresumén del 1 upp här så den får ni inte missa!

Önskar er en bra start på 2018!

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards