Stangen

Alla inlägg den 5 mars 2016

Av Emma - 5 mars 2016 17:13

Hej! Hoppas ni haft en bra lördag. Min började på bästa sätt - i sadeln som vanligt, haha. Vi var i ridhuset strax innan nio och var själva nästan hela tiden vilket var jätteskönt. I uppvärmningen var Diara lite småtjurig och stretade emot. Hon ville inte behålla formen i övergångarna och sprang mest på. Men efter en liten skrittpaus gick det mycket bättre och jag kunde rida ihop henne mer. Den supersuperfina formen som vi fick till i skogen i går hade jag henne i i ca två galoppsprång men sen blev hon rädd för nåt utanför och allt pajades.

Efter uppvärmingen började vi med lite markarbete. Vi galopperade först över cavalettisar med fyra språng mellan i båda varven och det gick jättebra. Jag såg avstånden och eftersom hon var mer ihopriden denna gången än förra veckan när vi gjorde samma övning så var det mycket lättare att bromsa upp henne för att få in rätt antal språng. Sedan byggde vi om till tre studs och det gick också jättebra. Hon studsade över dem utan att slå i en ända bom. ♥

När vi gjort studsen åt båda hållen tog vi bort dem och övergick till dressyren. Jag red igenom LB:1 och är faktiskt väldigt nöjd med tanke på att det var första gången i år. Större delen av programet gick hon fint men några gånger tappade hon energi eller bröt sig ur formen, särskilt i övergångarna, så det måste vi jobba vidare på. Förhoppningsvis blir det en dressyrtäning för Essi snart, ska försöka planera in det. Sen hade jag tänkt rida igenom LC:1 också men jag valde att strunta i det så hon redan gått ganska länge.


Bild & film från dagens ridpass:

     


När vi kom hem från ridhuset red jag Emilio i skogen. Det var väldigt djup snö men han pulsade på som ett ånglock. Med motivationen uppe är det inte mycket som kan hindra honom, haha. Han var väldigt pigg & busig så det var full fräs som gällde och några bocksprång också förstås. ;) Jag förstår inte hur han orkade, jag hade haft mjölksyra efter bara några meter i den snön, haha.

Sötnosen:
 

Har även joggat i dag och det gick bra - höll nästan på att spy och det dansade suddiga fläckar framför ögonen så det måste väl betyda att jag körde tillräckligt hårt, hehe.

Avslutar med att berätta om det rubriken syftar på - anmält mig till årets första tävling. Eller ja, tävling och tävling men en pay and ride är det iaf. Bratteborg har en den 20 mars och dit ska vi och rida LC:1 och LB:1. Är supertaggad!

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards