Stangen

Alla inlägg den 27 mars 2016

Av Emma - 27 mars 2016 21:38

Innan jag red hos Camilla vid halv 9 hann jag faktiskt rida Emilio en liten tur i skogen. Inget hann uppskattade dock, han drog fötterna efter sig hela turen. Blää...

Sedan red jag China, som ni kan läsa om i inlägget under, och sen skjutsade Camilla hem mig och passade på att sko om Kiwi helt på båda baktassarna och inte bara den hon hade tappsko på då alla hästarna ändå ska skos om på torsdag.


Efter lunch red jag Diara på banan för att jobba vidare på formen och även på att hålla hop mina händer, fast det gör jag ju såklart i skogen oxå. ;) Jag lirkade henne även denna gången systematiskt genom olika övningar för att hon skulle sluta tjura och streta emot. Började i skritt tills det släppte där och tog med mig formen upp i trav. Så fort hon började streta gick vi ner till skritt igen och detta visade sig vara en bra strategi för hon blev jättefin och slappnade till sist av och sökte sig själv nedåt, med några protester då och då såklart. När hon väl fick galoppera så sköt hon iväg som en kanonkula för det var ju det hon hade väntat på, haha.

Övningarna jag red var som vanligt en impulsiv blandning av volter, serpentiner, öppna, sluta, övergångar, galoppombyten och förvänd galopp. Avslutade med att rida igenom LB:1 och är jättejättenöjd med henne. Finns inget härligare än när man lyckas med ridpassets mål och kommer över en svårighet. Självklart kommer det inte gå som på en räls efter detta utan vi kommer kämpa med detta problemet ett tag till men vi har iaf lyckats en gång och är närmare den fina formen hon hade i höstas än vi var innan passet. ♥


Öronbild på Diara från när jag skrittade av i skogen samt sötnosen Emilio som spannade på oss från hagen:

     

Av Emma - 27 mars 2016 21:34

I dag hjälpte jag Camilla att rida en häst innan hon fixade Kiwis sko och såklart blev det min favvo China. Hon var superpigg och ville öka tempot heeela tiden, känner ni igen det från någon annan häst kanske...? Haha, ni vet nog vem jag tänker på. ;)
China var iaf jättefin men det kändes konstigt att rida henne nu när hon var klippt, halsen var så smal, hehe.

Här får ni en dagsfärsk öronbild:

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards