Stangen

Alla inlägg under september 2015

Av Emma - 18 september 2015 18:07

I dag var vi iväg en dag till Ullared. Hade inget direkt mål för vad jag skulle köpa men tänkte spana in lite hästsaker och så lite nya höstiga kläder till skolan. Jag måste ha långärmat för fryser något grymt annars då det bara är ca 17 grader i skolan. De snyggaste höstfärgerna tycker jag är grått, svart och marinblått. Även vinrött är fint men vill inte ha det själv, det är inte min färg. Så har fyllt på i garderoben med lite nya tröjor samt en kofta, här får ni bilder på plaggen:

       

När det då kommer till hästar & stall så köpte jag en ny vinterjacka att när vi snöpulsar med hästarna i vinter, hehe:

 

Köpte även ett marinblått pannband med strass som var superfint:

 

Diara fick Star Riders skrittäcke. Brukar inte gilla skrikiga saker men detta var för coolt för att jag skulle kunna motstå:

   

Lite fodertillskott blev det också, till Diara för hennes dåliga hovar:

 

    

Och så vanligt pellets och mineralpellets (säcken inte burken):

    

Zorro fick även ett stilrent schabrak även att jag försökte övertala pappa att köpa Star Rider schabraket (som ni ser på bilden under) till honom, hihi:

 

 

Det kommer fler bilder när jag provat skrittäcket och schabraket på pållarna! ♥

Av Emma - 18 september 2015 08:25

I går var Diara superfin! Trots att vi inte ridit riktig dressyr sen dressyrtävlingen för två veckor sen så var hon väldigt stabil i formen och sökte sig nedåt. Jobbade mycket med att få igenom henne för vänsterskänkeln och forma sig ordentligt i den sidan då hon gärna blir rak och nästan lite utåtställd. Det var inte särskilt svårt just i går eftersom hon var så mjuk. Avslutade med att rida både LC:1 och LB:1. LB är enklare tycker jag då LC innehåller fler, för oss, kritiska moment t.ex 6 sekunders halten. Diara gillar ju inte att stå still. Men som sagt, supernöjd med detta pass och taggad inför lördagens dressyrträning.
Samtidigt som jag red Diara så longerade mamma Emilio åt mig, och när jag ridit klart så hoppade jag upp och red lite på Stangen också. Då kändes han, för en gångs skull, ganska liten, haha. Hoppade även några 50 cm skutt med honom och det tyckte han var jättekul. Sötnosen ;)

Gammal bild från en Essiträning i våras:

Av Emma - 17 september 2015 08:00

Godmorgon! I dag är det torsdag (om någon missat det) och veckans sista skoldag eftersom vi har studiedag i morgon. Dessutom blir den bara halv då vi ska på studiebesök till Hemslöjdens hus som förberedelse inför våra elevens val dagar då jag fick syslöjd. Om jag inte har ändrat det till dess, hehe...

Iaf, i går red jag ut Diara en sväng i skogen ihop med Victoria och Dora. Diara var jättepigg och lite smått galen precis som väntat efter två vilodagar. Vi galopperade ganska mycket så att Diara skulle bli av med sin överskottsenergi inför dagens dressyrpass. Annars far hon bara åt alla möjliga håll, hehe. När jag ridit dressyr med Diara så ska jag ut på en liten skogstur med Stangen. Hoppas att han också är pigg.

Provet i går gick förresten jättebra, hade överpluggat som vanligt. Skönt att ha lagt nians första prov bakom sig, bara resten kvar... ;)

Av Emma - 15 september 2015 15:42

Nu är denna urtråkiga skoldag äntligen över och jag är påväg hem. Precis som i går ska jag ägna hela eftermiddagen åt att plugga inför morgondagens prov. Diara får vila två dagar nu, främst för att hon har gått rätt tufft med tävlingar två helger på raken men också för att jag ska kunna plugga all in. Andra världkrigets slag är oändliga, tro mig.

Egentligen har jag inte mer att skriva, kikade bara in här en snabbis så att ni inte tror att jag har dött, hehe.
Nu ska jag se om jag kan hitta någon intressant bild att ladda upp, den kan finnas mycket i mobilens gömmor...

Av Emma - 13 september 2015 13:30

I dag har jag ridit Diara en lugn runda i skogen ihop med pappa och Zorro. Vi invigde det nya tränset som jag nu bestämt mig för att behålla. Diara var jättefin i det och verkade trivas bra med det också, vilket är det viktigate!

Eftersom Emilio gick ett hårt pass i går så longerade mamma honom bara lite medan vi red de andra så att jag får mer tid till att plugga. Provet handlar alltså om andra världskriget, ganska intressant men också väääääldigt mycket. Men jag kämpar på här i soffan och så kan ni ju tycka synd om mig under tiden tycker jag, haha.

Ha en fortsatt trevlig söndag! ♥

Diara i det nya tränset (har endast bytt pannband och satt på tyglar):

     

Av Emma - 13 september 2015 12:44

LC bed. A:0/A:0 - 0+0 fel

När jag tog in Diara på morgonen mötes jag av en av de saker som bara inte får hända innan en tävling - tappsko! Camilla var i väg och tävlade så hon skulle inte kunna komma, hade verkligen panik. Som tur var bor vi granne med en hovslagare och jag ringde honom och han kunde som tur var komma och slå på skon igen. Tack så hemskt mycket! Du räddade min dag!!!

Väl framme så var Diara superfin på framridningen. Pigg och lyhörd med bra påskjut. Det känns alltid bra när man kan jobba igenom sin häst i en ordentlig form innan tävlingen, de hoppar bättre då. Även framridningen var fin men hon var lite lam så fick väcka upp henne upprepade gånger, men sprången var fina och hon var långt över.

Väl inne på banan så segade hon igen, eller seg är fel uttryck för hon galopperar på framåt men utan någon direkt kraft i bakbenen och när jag driver på så lyssnar hon knappt. Därför kallar jag det att hon är lite lam. Det var hon iaf hela banan vilket gjorde att trots våra snäva svängar som jag är väldigt nöjd med så räckte inte tiden till en placering då det gick för långsamt. Men en stabil dubbelnolla blev det iaf!

 Vet inte riktigt vad det var med henne, kanske hade hon en dålig dag, hade sovit dåligt i natt, var lite öm i sin nyskodda hov eller så var hon helt enkelt vääääldigt kissnödig för det var typ det första hon gjorde när vi kom ut från banan - och det var inte lite kiss heller! I vilket fall som helst så är jag väldigt nöjd med henne och nu ska vi träna massa tempo inför nästa tävling som (som det ser ut nu) faktiskt blir på hemma klubben - i Grankärr! Äntligen! Har inte varit där sen ridlägret 2013 och har saknat det något otroligt! ♥♥♥

Några bilder & screenshots från i går:

 

Kolla in bakbenen!!!


 

   

Av Emma - 12 september 2015 22:03

Kvällens uteritt på Emilio ihop med pappa och Zorro blev lite speciell, haha. Innan vi red iväg så ringde polisen och sa att det var en gammal dam som gått vilse i våra trakter och frågade om vi kunde gå och leta efter henne. Hon skulle stå vid ett nybyggt älgtorn sa hon så vi gjorde lite avstickare här och var under vår uteritt för att kolla läget vid olika älgtorn. Vi skulle även kolla de torn som var ovanför den branta backen men jag vill ju helst inte rida upp med Emilio för den i onödan eftersom hans kondis inte är på topp och jag är för lång så vi bestämde stt jag skulle vänta där nere i de ca fem minuter det skulle ta att kolla läget. Men när Zorro galopperade upp för backen blev Emilio tokig där nere. Han steppade åt sidorna och när han ändå inte fick springa efter så reste han sig rakt upp, tog bettet och sedan bar det av i full galopp. Kurvan innan backen nästan låg vi ner i och gruset sprutade om hovarna. Sedan for han som en raket upp för backen och kom ikapp Zorro. Inte illa det, när shettisen galopperar snabbare än halvblodet upp för backen. Men han var rejält anfådd efteråt. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle galoppera upp för den med Emilio någon mer gång i livet men där hade jag tydligen fel. Överraskningar, överraskningar...

Damen hittade vi dock tyvärr inte, hade varit coolt att komma i tidningen som "Ryttarna som räddade den gamla damen" eller liknande, haha. Men polisen hittade henne iaf, vilket var skönt. Tänk om hon hade varit tvungen att vara ute själv i natt, usch, stackarn!

Och tävlingen undrar ni, ska den inte nämnas? Jodå, vi dubbelnollade men som vanligt räckte inte tiden till placering. Mer om tävlingen i ett tävlingsinlägg som förhoppningsvis kommer i morgon det beror på, måste plugga massor inför provet nästa vecka eftersom jag inte hann det i dag.
Avslutar detta flummiga inlägg med en urgullig bild på Wilma som har gosat ihop sig i sin korg. Skulle vilja ta en photoshoot på Wilma nån gång igen men det kommer jag nog aldrig att hinna och sen är hon så svår att fota också eftersom hon är svart - hon blir bara en svart klump på alla bilder...
(Observera hennes vita öga, haha. Så går det när man fotar med blixt, hehe.)

Av Emma - 11 september 2015 22:07

Jag låter bilden tala... XD

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards