Stangen

Alla inlägg under januari 2016

Av Emma - 20 januari 2016 18:18

I dag hade jag min livs sista musiklektion - och det var inte en dag för tidigt! Usch och fy för detta ämne. Jag är totallt omusikalisk och tycker det är urtråkigt. Så att behöva kämpa för att lära sig något urtråkigt som man inte har det minsta talang för, bara för att få ett bra betyg - det suger verkligen! Men nu är det över och jag lyckades behålla mitt B, tack och lov. Och för er som undrar är det det praktiska som ligger på C, allt teoretiskt är A som vanligt, haha.

Njöt av denna synen på tavlan:

 

Väl hemma från skolan skrittade jag och mamma ut en sväng i skogen. Jag hade övertalat henne att ta Emilio så han fick komma ut och röra på sig lite vilket han verkade uppskatta för han pinnade på så fint. Nu när Diara är så pass lugn att jag inte behöver bromskloss så kan man ju ta med även de hästar som sparkar, hehe.

Diara var också pigg och skrittade på jättefint. Jag höll på att frysa ihjäl, men det har ju inte med saken att göra. Längtar så tills helgen då jag får börja trava henne!

Såret såg jättefint ut i dag, det är ganska litet nu och man märker storleksskillnad på det varje dag så snabbt läker det. Och det sår hon fick i måndags har vi inte kollat så mycket på då det är massa päls över och vi vill inte dra isär det, bättre att det får läka i fred.


Jag har fått en läsarfråga om min musiksmak och gjort ett kladdinlägg om detta som jag tänkte skriva rent så fort jag får tid. Passar ju att publicera det nu när mina musiklektioner är över, hehe. Dessutom har jag en gammal inläggsidé som också har med musik att göra, kanske skulle ta och skriva den med. Vi får se, som vanligt är det väl min tid det hänger på, hehe.


En suddig hälsning från mig och Diara:

 

Nu ska jag ta och kolla på Sveriges Mästerkock - bästa programmet!

Av Emma - 19 januari 2016 17:07

Kikar bara in en snabbis för att säga hej. Blir ett kort inlägg i dag, helt enkelt för att jag inte direkt har något att skriva om.


Det var jättemycket snö i morse. Suck, jag som hoppats på att snön skulle smälta av snart och så kommer det mer istället...

Skoldagen var riktigt seg. Busschauffören som körde på morgonen körde så otroligt ryckigt och allmänt dåligt så jag, som är väldigt åksjuk, mådde jätteilla och har sedan fortsatt med det hela dagen. Tack för att du förstörde min dag!

Och bussen hem... 15 minuter sen! Jag trodde allvarligt att den inte skulle komma. Grrr...


Men nu är jag iaf hemma, har ätit och ska göra lite läxor innan hästinsläpp & Bygglov i kväll.

Ha en trevlig tisdagskväll! ♥


Tog några bilder på snölandskapet påväg hem från bussen:

     

Av Emma - 18 januari 2016 18:40

I dag har det varit en, till största delen, mysig måndag. Dock med vissa irritationsmoment, som ni kan läsa om här nedan:

Jag slutade tidigt och direkt när jag kom hem gick jag och mamma ut till stallet för att rida Diara och Kiwi. Det hade varit strömavbrott under dagen så hade bara hunnit bli 18 grader inne än, vilket i och för sig är en grad varmare än temperaturen i skola (svinkallt) men ändå kallt.

När jag tog in Diara såg jag att hon blödde på det bakbenet där såret inte sitter, alltså på det högra. Trodde först bara att hon rispat sig eller nåt för det var inte så jättemycket blod och kunde inte se något sår så tvättade bara av benet. Men när jag borstat klart så hade det kommit mer blod och då kunde jag även lokalisera dess källa, som var ett ganska litet men ändå rätt djupt sår på baksidan av benet, under hasen. Det var inte så djupt att det var något annat än ett köttsår men ändå ca 0,5 cm, därav att det inte riktigt ville sluta blöda. Det bästa hade varit att sätta ett stygn men då måste man ju ringa ut veterinär osv. och det är så pass litet att det kan sluta sig självt också.

Men hon var helt ohalt och jättepigg så vi skrittade en runda precis som det var tänkt. Inga blodspår efter oss i snön heller, hehe. ;) När vi kom hem hade det blött mer så tvättade av det igen. Förhoppningsvis läker det utan problem. ☺ Funderar på att släppa Emilio (som vi antar är boven även denna gång då han är den ända som kan ha sparkat henne och såret såg ut att komma ifrån en brodd) i hans lill-bete nu tills vi tar av broddarna, men kanske är man bara överdrivit försiktig då...? Sen måste jag även tillägga att det känns lite surt att det skulle hända en gång till, även om det inte ens är i närheten av lika allvarligt denna gång. Nu är det ju bara ett vanligt sår liksom, om än lite djupare en vanligt skrapsår. Ödets ironi...


Nu till det mysiga (förutom skrittrundan då): När vi kom in från stallet gjorde vi hemmagjorda hamburgare med bacon, bea & strips. Supergott! Jag gjorde även en chokladsockerkaka med dumle till efterrätt. Mmmmmmm...


Nu är det dags att ta tag i plugget, som i dag består av att fortsätta skriva på min SO-inlämning om "Hållbar utveckling". Here we go!

 

Av Emma - 17 januari 2016 18:20

Min dag började, precis som gårdagen, med att rida Kiwi i skogen ihop med Amanda & Emilio. Vi red en annan runda än i vanliga fall och förväntade oss två piiiiiggga hästar när vi vände och skulle ta galoppbacken hem men båda var rätt sega, iaf Emilio. Så vi blev lite besvikna på entusiasmen i dag men det var kul iaf.

Sedan red jag hos Camilla, inlägget hittar ni som vanligt här under, och när både the family och hästarna ätit skrittade jag och pappa ut en runda på Diara och Zorro. Diara var betydligt lugnare nu när hon får gå ute i stor hage och röra sig fritt hela dagarna. Så inte ens ett försök till några dumheter! Nu ska hon skrittas fram till nästa helg då vi ska börja lägga in lite trav. LÄÄÄÄNGTAR!


I mon slutar jag hyfsat tidigt så är hemma vid 2. Då ska Diara skrittas ihop med mamma och Kiwi, och sen blir det att ta tag i alla läxor som vi antagligen hunnit få, hehe.

 

Av Emma - 17 januari 2016 18:00

I dag var China något lugnare än i går. Hon både travade och galopperade jättefint och njöt när hon fick sträcka ut i snön. Det är en så underbar känsla att dundra fram, tre hästar efter varandra, och snön sprutar om hovarna. Extra feeling får man ju när man är sist, som vi var.

Så ja, en superduperfin China i dag. Hon är absolut min favorithäst bland Camillas hästar nu! ♥

 

Av Emma - 16 januari 2016 19:36

Dagens stora händelse har ni precis läst, om ni inte hoppade över rubriken förstås. ;) I såna fall kommer upprepningen här: Diara är ihop släppt med de andra hästarna! Jag var nervös, jättenervös. Tänk om hon skulle bli helt galen och skada sig igen... Jag var egentligen helt säker på att hon skulle bli galen. Men hon var förvånande lugn. Nosade först bara runt lite som om hon inte riktigt fattade att hon var lös i ett stort bete. Efter typ en kvart började hon busa runt lite, först i galopp men sen mestadels i trav med stora luftiga steg. Hon fick igång Zorro också och i slutet var det mest han som försökte få igång henne genom att fösa henne och bita i hennes täcke. Ni ser en liten sammanklippt film från detta längst ner i inlägget.


Vid halv 9 begav oss jag och Amanda ut i skogen på Kiwi och Emilio. Pappa valde att rida efter lunch istället för att Diara skulle kunna få gå med bara Zorro, den snällaste, i hagen den första timmen innan övriga vilddjur kom ut, hehe. Kiwi var hyfsat pigg, men inte jätte. Och Emilio var hyfsat seg, men inte jätte. Haha, som vanligt med andra ord.


Vid 10 åkte jag ner till Camilla och red China, se inlägget under, och sen under eftermiddagen har jag kikat lite på ridläger för jag vill gärna åka på ett... Helst typ Jump Camp men det kostar ca 9000 och det känns ju liiiite dyrt, hehe. Men iaf ett träningsläger som man får ut något av även om valiga läger också är kul såklart. ;) Men antagligen blir det inget, precis som förra och förrförra året... Sen har jag gjort lite skolarbete och ska fortsätta med det nu.


I morgon upprepas denna dagen, känns det som. Ridning med Amanda på morgonen och ridning hos Camilla vid 10. Det som skiljer är att även Diara ska ridas, eller ja, skrittas. Så jag och pappa skrittar ut ihop efter lunch på våra pållar.


Ni får ha en trevlig lördagskväll & en trevlig söndag. ♥

Filmen från när Diara släpps i annan hage än sjukhagen för första gången på över en månad:


 

Av Emma - 16 januari 2016 19:30

Jag ljög för er i går, det blev mer än en häst att rida, hehe. Camilla hörde av sig i gårkväll och ville ha hjälp så att vi kunde rida alla tre ihop; hon, jag & Emelie. Så det var till att lasta in sadeln i bilen efter morgonritten här hemma och åka ner dit.

China var supersuperfin i dag. Väldigt pigg i början men lugnade sig sedan och gick i samlad både trav och galopp på grusvägarna. Hennes gångarter är lite ponnyaktiga, som jag säkert har nämt tidigare, och påminner om Diaras. Därför gillar jag ju dem lite extra, hihi.


Vi ska ut alla tre i morgon också, samma hästar och antagligen samma runda. ☺

Några dåliga stallbilder på China från i dag samt två bilder från innan vi red iväg:

         

Av Emma - 15 januari 2016 18:16

Freeeedag! Äntligen, äntligen, äntligen. Detta har varit en sån där riktigt seg vecka då jag har haft lite för många läxor för att min stressade hjärna ska ha fått lugn och ro. För mycket att hålla koll på liksom. Så därför är det grymt skönt att veta att jag lagt skolveckan bakom mig och tagit mig igenom alla måsten. Nästa vecka är det lugnare så ska försöka njuta av helgen utan att stressa upp mig över nästa veckas måsten (kommer nog inte hända, men hoppas...).


I dag hade vi turen att få sluta tidigare så var hemma redan vid halv 2. Då åt jag lite och sen bar det av ut till stallet. Bestämde mig för att rida Diara i dag istället för i mon av två anledingar: Ett, då blir hennes schema bättre (torsdag, fredag, söndag, måndag istället för torsdag, lördag, söndag, måndag). Två, jag slipper frysa mer en än gång om dagen (hade hon gått i mon istället hade jag haft två hästar att rida då och ingen i dag, istället för en i dag och en i mon). Så det var ett bra val, tycker jag. Dessutom var det soligt och fint i dag. Dock väldigt kallt, drygt 20 minus... Om jag frös? Jaaaa, det skulle man kunna säga, hehe... Men Diara skötte sig fint trots att vi var ute själva och inte hade någon bromskloss framför. Så fort hon började stöka gjorde vi halt och det ledde till att hon bara började hoppa och studsa en gång, vilket var i första nedförsbacken innan jag insett att det är i just nedförsbackarna som hon är som mest busig. Efter det hade jag stenkoll på henne där, hehe.


I morgon har jag som sagt bara en häst att rida och det är Kiwi. Amanda tar Emilio och pappa ska även hänga med på Zorro som nu vilat i ca 2 veckor p.g.a sin hovböld. Så vi kommer ta det rätt lugnt.


Måste även berätta att jag i dag (på håltimmen i skolan, skulle aldrig ha tid här hemma...) såg första avsnittet av Shadowhunters, TV-serien som baseras på min favvobokserie The Mortal Instruments. Det släpptes ju på netflix i onsdags och i dag hittade jag den gratis på både dreamfilm och swefilmer. Kollade på swefilmer då dreamfilm krävde att man var medlem.  Och visst, precis som alla säger så var den inte särskilt likt boken, man kunde plocka ut små pusselbitar här och var men som helhet var det en annorlunda story. Men den var väldigt bra, om man såg den som "TV-serien" liksom, och inte hakade upp sig på detta med böckerna. Om ni också vill se den, som jag tycker ni ska, hittar ni den på swefilmer HÄR. Första TV-serien som jag följer i hela mitt liv... Är man onormal då?

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards