Stangen

Alla inlägg under januari 2016

Av Emma - 25 januari 2016 17:07

En lite konstig rubrik kanske, med tanke på att det är måndag i dag, men jag har faktiskt lite fredagsfeeling eftersom det är studiedag i morgon. OM jag är taggad! Jag ska ha en riktig underbar hemmadag och bara rida, jogga & beta av do to's. Vilket det finns gott om, hehe, men som till min stora glädje inte är särkilt många läxor.


I dag har jag inte gjort så mycket, kom hem från skolan för ca 1,5 h sen och har typ bara ätit och duschat. Hästarna vilar i dag, alla ska gå i morgon istället.

Förhoppningsvis kommer även det andra tidinställda om musik upp då, det är mitt mål iaf -  så håll utkik! Kramizar. ♥

Av Emma - 24 januari 2016 18:39

Morgonritten i dag bestod av (läs: skulle bestått av) skritt och trav i skogen på Diara ihop med mamma och Kiwi. Men båda hästarna var sjukt taggade, det var som om de förstått sen i går att vi faktiskt inte bara skulle skritta längre och då var det istället full fräs som gällde. Så trots att jag kämpade för fullt med att hålla Diara i trav så gick vi över i galopp några språng här och var... Ups. Men när jag satte mig ner och la om benen gick hon ner i en supersnygg form och den ökade traven skulle blåst domaren av stolen (om man bortser från galoppinslagen). Så vi hade väldigt roligt men lärdomen tills nästa tur, som blir på tisdag, är att martingalen ska på för den galna hästen är back on track.

Häst 2 var Emilio som jag red samma runda fast ihop med pappa och Zorro denna gång. Jag placerade honom i pigg-zonen som är belägen ca en huvudlängd framför Zorro, när vi rider i varsitt hjulspår. Där blir Emilio alltid crazy då han vägrar släppa om Zorro och tempot blir därefter. Den perfekta positionen alltså! Så i dag gick det undan i backarna även på denna lille fux. ♥♥♥


Övrigt jag gjort i dag: Ridit China (se inlägget under) & tagit en lite annorlunda photoshoot med TMI-tema för en tävling jag ska vara med i. Antagligen kommer jag inte vinna då det är tre böcker som ges ut och folk från hela världen kommer delta så jag har antagligen frusit helt i onödan. Men, men... Bilder kanske kommer, men tror inte det, hehe.


Tagga måndag i morgon... Vi har dock studiedag på tisdag så det känns inte jättehemskt. ;)

 

Av Emma - 24 januari 2016 18:18

Det var en pigg häst jag satt på i dag, hehe. Hon njöt för fullt när vi sträckte ut i galopperna men var samtidigt väldigt lätt att samla upp så fort vi kom för nära Cassino, vilket inte är så jättevanligt för hästar i hennes ålder. Hon stökade en gång när det kom en lastbil på stora vägen jämte och for rakt ut på fältet i några luftsprång men det var inga större problem. De andra var dock imponerade över att jag satt kvar men jag sa bara: "På Kiwi kan det bli mycket värre än så här...". Hehe.

Men, en överlag väldigt fin China i dag. ♥

 

Av Emma - 23 januari 2016 12:31

I dag började jag äntligen trava Diara efter först 6 veckors vila, och sedan 2 veckors skritt. Diara uppskattade också uppväxlingen i tempo, hon var jättepigg och hade gäääärna galopperat också, hehe. Men hon var väldigt lyhörd och duktig i övergångarna vilket jag jobbat mycket med under våra skritturer, fast då mellan halt och skritt. Så halterna har inte enbart varit för att hålla henne lugn. ;) Planen just nu är att skritta och trava i en vecka och sedan lägga in lite galopp allt eftersom men den kan ändras, är inte 100 på upplägget än. Skritt & trav kommande vecka iaf.

Resten av familjen + Amanda var också med så hela hästgänget var ute ihop. Det är väldigt kul att rida i stor grupp tycker jag särskilt om man är sist. Vilket jag inte var i dag, jag var först, men men.

Efter ridningen joggade jag och Amanda, eller jag joggade och hon gick mest för hon är förkyld. Men jag joggade fram till en bestämd punkt och körde sedan intervall tillbaka till henne osv. så egentligen gav det mig bara mer träning, hehe.


Snart ska vi iväg på 80-års kalas hos morfar och mormor (det är morfar som fyller). Är inte överförtjust i sådant så ska ta med laptopen så jag kan göra lite läxor när jag får tråkigt, hihi.


Ni får ha en bra lördag och kommentera gärna om det är något annat ni vill jag ska ta upp i ett inlägg, liknande det som kom upp här på bloggen nu under förmiddagen. ☺

 

Av Emma - 23 januari 2016 09:30

Musiksmak är något som är unikt för varje enskild person. Jag menar, även om en artist har jättemånga fans så har ju inte alla dom samma favoritlåt.


Jag fick en fråga om vad jag har för musiksmak och ja, det är en näst intill omöjlig fråga att svara på... Jag lyssnar på lite allt möjligt, allt från lugna till fartfyllda låtar. Musik jag däremot inte gillar är exempelvis hårdrock, metal, rapp, hip hop, klassisk musik samt den typiska Avicii musiken. Och att jag inte gillar just Avicii musik kanske ni tycker är lite konstigt, med tanke på att den är den mest populära typ, hehe. Men jag tycker helt enkelt att den är seg och malande samt mycket ren musik, om ni förstår vad jag menar. Jag gillar låtar med mycket text.

Mina favoritartister är en lättare fråga att svara på. Det är utan att tveka Timoteijs och YOHIOs låtar som jag lyssnar mest på. Hos Timoteij är alla bra, det är precis min stil, särskilt deras album Tabu. Hos YOHIO får jag rensa lite mer. Det finns instrumental låtar som åker bort och även bangbang låtar, dvs. såna som knappt har melodi eller ordentlig text för det bara bankar massa trummor och han sjunger med en röst då det låter som att han ska kräkas, haha. Men de allra flesta är bra.
   


Om jag ändå ska försöka visa min smak så kan ni få några exempel. Min absoluta favoritlåt är:
Our Story - YOHIO


Bästa Timoteij låtarna finns i deras album Tabu:


Sen lyssnar jag på allt ifrån denna...
Invidia - YOHIO


...till denna:
Prophet in Disguise - YOHIO


Mina favvolåtar hittar ni i denna spellistan:


Jag bryr mig inte om vilket år låten är ifrån när jag lyssnar, som många gör. "Den låten är ju sååå gammal, den kom ju typ hösten 2015!" Hör man många säga. Och håll i er nu då, för denna låten (som är från Melodifestivalen 2011) lyssnar jag fortfarande på för den är så grymt bra:
Alive - Linda Pritchard



Och när? Ja, jag lyssnar nästan bara på musik till och från skolan för att motverka min åksjuka. Förr lyssnade jag när jag joggade men har kommit underfund med att det är mycket skönare utan musik i öronen. Musik är ingen stor del i mitt liv och jag har absolut ingen taktkänsla. Mitt B i musik har jag enbart fått genom att briljera i det teoretiska. Det kan hända att jag lyssnar nån gång när jag sitter vid datorn och får lite feeling men det händer inte så ofta. I såna fall lyssnar jag via Spotify men eftersom det drar så mycket surf så lägger jag alltid in de låtar jag lyssnar på påväg till och från skolan på mobilen via iTunes. Det är jättesmidigt!

Det var väl lite om min musiksmak, kommentera gärna om ni har fler frågor ni vill att jag ska ta upp i ett inlägg.

Vad lyssnar ni på för musik?

Av Emma - 22 januari 2016 18:49

Timoteijs nya singel Never Gonna Be the Same Without You släpptes i dag på Spotify & iTunes. Den är jättebra! Ni bara måste lyssna på den!

Av Emma - 22 januari 2016 18:41

I dag var turen på min sida och jag fick sluta tidigt, redan 10:25! Weiii! Då bar det av hem och så fikade jag med mamma och sen gick vi en promenad med Wilma medan hästarna åt lunch.

Först ut på ridningen i dag var Emilio. Höll tummarna för en busig Stang men det blev en seg Emilio istället. Blev jättejättearg några gånger men det hjälpte bara för stunden. Dock så höll det mig varm, så lite nytta gjorde det ju, hehe.

Zorro var desto piggare. Han hade ett jättefint påskjut med bakdelen hela rundan men var lite tung i handen, som han gärna blir när bara pappa har ridit honom på ett tag. I galoppen tryckte han på med riktig power utan att försöka dra iväg. Finisen. ♥


I morgon ska jag få trava på Diara för första gången efter sårskadan! Antagligen hänger hela familjen med ut och Amanda tar Emilio. Sen ska jag jogga innan vi åker till morfar på 80 års-kalas. Dessutom släpps musikinlägget som jag pratade om i går under förmiddagen i morgon, så glöm inte att kika in.

Vi hörs!

Såhär fint var det i dag när jag skulle gå in från stallet:
     

Av Emma - 21 januari 2016 19:33

Blev mycket "sista" i rubrikerna nu men måste faktiskt poientera att jag i dag gjorde Diaras sista skrittrunda. På lördag får jag äntligen börja trava henne! ♥

Hon skötte sig fint i dag, höll bra tempo i skritten utan att försöka dra iväg eller hitta på ofog. Tror lugnet kommer ifrån att hon nu får gå emed de andra hästarna och därför får mer utlopp för sin energi. Därför red vi i dag jämnsides med mamma och Kiwi, istället för att ha dem framför oss som bromskloss.


I morgon finns tre möjligheter. Jag kan antingen sluta halv 11, 13 eller 14. Allt beror på hur det blir med min svenska lektion. Ni kan ju gissa vad jag hoppas på...? Bilr det något av de första alternativen ska jag rida Emilio, och i fall det blir halv 11 tar jag nog Zorro också. Så håller tummarna!


Om en kvart börjar Mästerkocken - kommer sitta bänkad, hehe. Ha en bra torsdagskväll och tagga fredag i mon! :D

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards