Stangen

Alla inlägg under februari 2016

Av Emma - 14 februari 2016 10:00

Här kommer några härliga vinterbilder som pappa tog på Kiwi och Zorro i hagen i går. De på Emilio och Diara kommer upp i mon fm. ☺

               

Spana in tungan, hihi:


   

Av Emma - 14 februari 2016 07:00

Godmorgon och glad alla hjärtans dag, om man nu säger så. Vi brukar inte fira alla hjärtans dag något speciellt men jag får oftast någon present och så även i år, fast jag fick deni går istället för i dag. Blev jätteglad över den för det var något jag önskat mig väldigt länge. Kan ni gissa vad? Jo, en sadelvagn! Har skrivit om den många gånger här, senast bland mina wanties i Hööks nya katalog och nu finally har jag den! Supersmidigt att ställa i bagaget istället för sadelskåp på transporten som många är lyckliga nog att ha, hehe. Fick i uppgift att montera ihop den själv och det var en rätt rolig historia men till slut så stod den där.

Och för er som inte kommer ihåg den, såhär ser den ut (bild från Hööks):
 

Ska ni fira alla hjärtans dag på något speciellt sätt? ♥

Massa kramar till er. ♥♥♥


PS. Det kommer upp ett tidsinställt vid 10, glöm inte att kika in! ☺

Av Emma - 13 februari 2016 16:26

Ridhuset fick i dag ersättas av ridbanan där underlaget faktiskt var bättre än förväntat. Jag red ihop med Amanda som tyckte det var jättekul att få rida lite på banan för en gång skull. Dessutom fotade pappa oss lite så har några färska bilder att visa. ☺

Jag red mestadels dressyr och jobbade igenom henne ordentligt. Jag hade dressyrsadeln vilket gjorde det lite lättare. Så det blev massor av serpentinbågar och övergånger som resulterade i en väldigt fin ponny. Hon blev jättemjuk och fick en riktigt fin form. Galoppen var plusplus, där klaffade allt redan från början. Sedan kunde jag ju såklart inte låta bli att galoppera över galoppbommarna som låg framme och skutta över det lilla hindret också bara för skojs skull och det var någon mer som tyckte det var kul, haha.

Så är grymt nöjd med Diara i dag! Detta var dessutom bara andra passet på banan och fortsätter hon såhär kommer vi definitivt vara med och fightas om placeringarna i dressyren i NF-mästerskapen som förresten är inbokat i kalendern nu. Vecka 30 blev det och till min stora glädje i Vetlanda även i år, alltså på hyfsat avstånd. Är jättejättetaggad även om det typ är ett halvår dit, haha.


När vi ridit så joggade vi och sen gick vi långpromenad med våra hundar, dvs. Wilma repsektive Buster, som var lika osams som vanligt. Eller ja, Buster försöker leka osv. med Wilma men hon bara ignorerar honom och skulle han komma nära så skulle hon bita honom för det har hänt en gång när han rymde för Amanda. Tur att vi går med dem i koppel, hehe.


Bilder från ridpasset:

               

Av Emma - 12 februari 2016 17:56

Äntligen är det sportlov och det allra skönaste med det är att jag detta lov verligen kan vara helt ledig då vi inte har någon läxa eller inlämning över lovet som ofta annars. Så gryymt skönt!


Jag och mamma red ut på Diara och Kiwi när jag kom från skolan i dag Jag trodde det skulle vara väldigt knagligt och hårt men det låg mer snö än vad vi trott i skogen så vi kunde hålla ett bätttre tempo än i går t.o.m Så det blev mycket galopp och jag och Diara njöt för fullt trots kylan. Sen myste vi i stallet efteråt och jag ryktade henne ordentligt. Jag älskar eftermiddagar i stallet när man inte måste skynda sig in till något plugg utan kan göra allt i lugn och ro. Så mysigt. ♥


I morgon blir det ju som sagt inget ridhus då bybacken är för isig och hal så det blir en uteritt i vanlig ordning, Amanda hänger nog med på Emilio också. Sen ska jag jogga och så kanske jag ska rida hos Camilla, vi får se.

Ha en grym fredagskväll! ☺


Några roliga sefies på mig och Diara från i dag, bortse från att jag ser ut som en fet köttbulle i tjock vinterjacka och ridväst:

     

Av Emma - 11 februari 2016 19:17

Jag gråter stora (blodiga) tårar när jag kollar ut. Temperaturen har sjunkit ner på minus och det snöar. Det är ju bara att stryka ridhuset från listan i helgen, hur surt det än är. Varför, varför, varför ska det alltid bli såhär för oss. Jag kan reta ihjäl mig på det, det var precis likadant förra året...


Min dag i dag har bestått av skola där jag skrev näst sista provet innan sportlovet, sista är i morgon. Sedan hade jag utvecklingssamtal direkt efter och sen när vi kom hem red jag och pappa ut en sväng i skogen på Diara och Zorro. Båda hästarna var pigga men tyvärr fick vi ta det väldigt lugnt för det var halt i slasksnön och de fick mycket styltor. Diara dansade på tvären några gånger när hon inte fick galoppera, utan att bry sig det minsta om att det var halt, haha.


I mon ska jag också rida ut på Diara efter skolan och då hänger nog mamma med ut, det hoppas jag iaf. ☺

Och sen är det sportlov! Weiiiiiiii!!!

 

Av Emma - 10 februari 2016 08:16

Hej & godmorgon! När jag kollade ut genom fönstret nu på morgonen var det en vit syn som mötte mig. Jag hade typ lust att lägga mig igen och dra täcket över huvudet. Och enligt väderprognosen ska det fortsätta snöa och dessutom vara minus så långt fram man kan se vilket krossar hela planen för helgen. Vi hade nämligen tänkt att vi skulle åka till ridhuset med Diara och rida men som ni kanske kommer ihåg så kommer vi inte upp för våran bybacke när det är snöigt. Och självklart kommer då snön tillbaka lagom tills vi överhuvudtaget kan åka iväg med tanke på Diaras igångsättning. Detta är verkligen min vanliga otur - är inte ett dugg förvånad egentligen! Grrrr...

I dag ska jag lämna in mitt SO arbete. Är väldigt nöjd med det men det känns ändå som att man vill läsa igenom det typ hundra ggr till för att se att inget behöver ändras. Perfektionist ut i fingerspetsarna, haha.
Alla hästarna vilar i dag, jag har planerat det så för att kunna köra slutspurten på NO plugget hela kvällen.

Nu är jag snart framme vid skolan, bussen är sen p.g.a snökaoset och det åker av samma anledning bara en buss i dag så jag hade tur som fick sittplats.
Ha en bra onsdag alla. <3

Av Emma - 9 februari 2016 14:11

I dag har vi vinteridrottsdag i skolan och jag har då "valt" att ha ridning hemma. Det är ju faktiskt en idrott det med liksom. Så nu har jag slagit mig ner här vid datorn, efter att alla hästarna blivit ridna och jag har joggat, för snabbt bloggande och glosplugg innan jag ska fortsätta med NO:n hela kvällen. Lika bra att komma till det viktiga med en gång:


Första hästarna ut var Diara och Kiwi. Jag och mamma red en annan runda än vad vi brukar, nämligen runt sjön. Den vägen är ingen succé så vi höll oss i skritt och trav (förutom över de små minihindren som står uppställda på en sträcka inne i skogen för där kunde ingen av oss hålla hästarna i trav, haha) men det var meningen att Diara skulle få en lite lugnare tur efter ridpasset på banan i går. Inte för att det på något sätt var ett hårt pass men det var ändå första gången liksom. ☺

Sedan red vi Zorro och Emilio på banan. Jag började på Zorro och försökte jobba igenom honom hyfsat. Han har inte satt sin hov på banan sen december och var stel som en pinne och fruktansvärt seg. Så mitt mål var bara att mjuka upp honom lite och det lyckades jag med. Han sökte sig även ner mot formen men saknade framårbjudingen för att det skulle bli något vettigt av det.

Sen bytte vi hästar och mamma skrittade av Zorro medan jag galoppade lite på en framskrittad och framtravad Emilio. Han var precis lika seg som Zorro och jag fick vara på honom ordentligt för att få upp tempot ens ett tiondels snäpp. Det är det som är det jobbiga med dessa två herrar, ingen av dem har den allra minsta respekt för spöt så det kan styckas som hjälpmedel för de skiter fullständigt i hur hårt man slår. Största reaktionen är en protest i form av en bock eller liknande och sen somnar de in igen. Men, men jag var varm efteråt iaf. ;)

Öronbild från ridtur ett:

 

PS. Ni missar väl inte semledagen i dag! Semlor är bland det godaste som finns, OM det är vaniljsemlor (med vaniljkräm istället för mandelmassa) eller hemmagjord mandelmassa i. ♥♥♥

Av Emma - 8 februari 2016 19:53

Mitt & Diaras första pass på banan efter vilan gick superbra - finns inget annat ord för att beskriva det. Visserligen var formen lite ringrostig, särskilt i traven, och hon var lite stel i sidorna men det är ju inte så konstigt och jag hade varit förvånad om hon varit lika fin som innan vilan. Men motivationen var det inget fel på! Hon var jättepigg och blev helt överlycklig när hon fick galoppera över upphöjda galoppbommar och ett litet hinder på 60 cm. Hon hade ett grymt tryck i bakändan och studsade över som ingenting.

Min avståndsbedömning hade, utan att säga för mycket efter första gången, förbättrats litegrann under vintervilan kändes det som. Jag kunde se avståndet till galoppbommarna, mycket tack vare att jag kunde se avståndet mellan bommarna och då fick ett galoppsprångs längd uppsatt framför mig att jämföra med. På det lilla hindret fanns ju inga sådana hjälpmedel och där såg jag inte heller något avstånd så det var bara att sitta tillbaka och "spänna bågen" tills man såg något. Och när jag då tryckte på det sista så bara smälde det till i bakändan och hon drog upp benen som värsta katten, haha. Kan vi behålla det scoopet så kommer vi inte vara i en bom på tävlingarna, hur fel vi än kommer. ;)

Här får ni en ganska dålig film men mamma är inte så duktig med kameran (det är därför vissa klipp börjar typ mitt i galoppbommarna och att jag ibland rider in i och ut ur bild osv.)...


I morgon har vi vinteridrottsdag i skolan och jag ska då vara hemma och rida, hehe. Dealat lite med idrottsläraren... ;)

Är taggad iaf, vi hörs då. Nu måste jag plugga vidare (mindre taggad)...

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards