Stangen

Alla inlägg under mars 2016

Av Emma - 21 mars 2016 22:20

Om exakt 17 timmar, tjugo över tre, börjar äntligen mitt påsklov - som jag har längtat! Denna helgen har varit en mardröm med plugg långt upp över öronen och i dag körde jag slutspurten inför morgondagens historieprov. Dagens tre saker som jag pluggade för i går (biologiprov, muntlig tyska redovisning & matte bedömningsuppgift) gick jättebra så har hopp även om SO-provet, hehe.

Dagens ridning bestod av en uteritt på Emilio ihop med mamma och Kiwi. Stangen var rätt seg och inte alls sugen på att hoppa över de små terränghindrena. Kiwi därimot var övertaggad som vanligt. Hon var minst en halvmeter, nästan upp mot en meter, över det lilla hindret som inte kan ha varit mer är 40 cm. Hon är rolig hon. Jag önskar att Emilio hade lite av hennes energi ibland när hans egen motivation tryter.

I mon ska jag rida Diara efter skolan - ett utmärkt sätt att inviga påsklovet om jag får säga det själv (vilket jag borde få eftersom det är min blogg). Efter ridningen ska jag ta det lugnt i typ en eller två minuter och njuta av att inte ha något att plugga på. Sen är det bara att börja beta av min ständiga att göra lista som får prioriteras bort när det är dax för pluggrace. Så nog kommer jag ha att göra under lovet alltid, ni behöver inte vara oroliga. Redan på onsdag kommer det bli skolrelaterat dessutom då jag ska laga lasagne (favvorätten!!!) för att öva inför provmatlagningeb vi kommer ha på hemkunskaoen nån vecka efter påsk. Ni ser, skolan förföljer en ständigt, haha.

Godnatt sötnosar och håll tummsrna för att jag är på krigsstigen under historieprovet i mon (haha)...

Av Emma - 20 mars 2016 22:19

Denna helgen har verkligen bjudit på superväder med sol & plusgrader, något som vi inte varit särskilt bortskämda med det senaste. Synd bara att jag till största delen tillbringade min dag i soffan med plugg, plugg och åter plugg. Men nu är jag redo inför NO-provet i mon och sen ska jag tillbringa eftermiddagen (efter jag ridit Emilio) med att plugga SO. Sen på tisdag kväll är jag fri och har inlett påsklovet - det känns för tillfället som en hägring, haha.

Iaf, nu till dagens ridning. Började med Emilio och han var rätt seg. Vi fick skritta mycket då det var blankis på flera ställen på den rundan och jag tror inte han hade nåt emot det. XD Som vanligt piggnade han dock till i sista galoppen och då fick jag äntligen lite action.
Vid 10 red jag ut på häst två, Diara, med Victoria och hennes häst Dora. Vi red rundan över terränghindrena som jag tjatat så länge om nu och där var det dessutom avsmält och fint. Grusvägen, som rundan består av innan stigen med hindrena, var precis lagom mjuk och sviktande så vi jobbade hästarna i galopp en bra bit och Diara var superfin även om hon hade en tendens till att försöka snäppa upp tempot när hon trodde att jag inte märkte, hehe. Över de små hindren minskade bromsningschansen ganska rejält för tyckte hon ju var JÄTTEKUL! Finns inte ord stt beskriva hur mycket jag älskar hennes glädje, speciellt till hoppningen. Min fina, fina ponny.

Så det är vad jag har haft för mig innan jag entrade soffan och nu är det äntligen läggdags. Är verkligen helt död i huvudet efter denna mardrömshelg (om man ser till plugget alltså, för övrigt har den varit jättehärlig med bra ridpass osv.)
Godnatt alla! <3

Här får ni några bilder på Diara i dag när hon stod och kollade ut genom sitt boxfönster i vanlig ordning, det älskar hon verkligen att göra. De två första bilderna är dessutom lite påskinspirerade. ;)

Av Emma - 19 mars 2016 13:54

Hej! Dagens ridhusträning bestod av markarbete och en grym omhoppningsövning som jag hittat på nätet. Den är hur enkel som helst att fixa fram och kan ridas på många olika sätt. Den består endast av fyra bommar som ligger som i den klassiska övningen "Klockan", dvs. en bom mot A, en mot C, en mot E och en mot B. Skillnaden är att de inte läggs på voltspåret utan med innerändarna mot varandra som ett plus typ. Sen rider man över första bommen t.e.x A-bommen, vänder mot spåret i och sedan på nästa bom som då blir B- eller E-bommen beroende på vilket varv man rider i och sen kan man hålla på hur länge man vill. Tänk dock på att byta varv ibland och även rida lite rakt så att man inte överbelastar. Rider man denna i galopp är det superträning för omhoppningssvängar och jag red även andra ridvägar över dem.

Diara var jättefin och vändbar. Hon gick väl inte i form direkt men det var ju inte heller syftet med övningen. Även i galopp tog vi de tighta svängarna utan större problem vilket bådar gott inför första tävlingen då vi ska göra bäst svängar, haha.

Avslutade med att ha några språng på ett 90 räcke och hon hoppade superfint!


Här får ni en liten film från dagen. Tyvärr blev det bara små korta klipp från när vi gjorde övningen i galopp, tror pappa glömde filma då, hehe. Men finns lite galoppbitar när jag rider andra vägar över bommarna iaf. Och låten känner ni nog igen, haha.


 

Det var dessutom nära att vi fick med oss en liten fripassagerare hem. Men den valde ett speciellt ställe att sätta sig på, inget jag skulle rekommendera, haha.

 

Av Emma - 18 mars 2016 19:28

Hej! Kikar bara in är jättesnabbt för måste fortsätta plugga sen. I dag har jag ridit Emilio i skogen efter att ha förflyttat lite av hans vinterpäls från honom till mig. Alla ni som har fällande hästar vet vad jag menar. ;)

Under ridturen var han iaf ganska seg men fick feeling i sista galoppen så då öste vi på. Längtar tills all snö och is är borta på skogsvägarna men det lär nog dröja.


Har även fixat filmen från hoppträningen nu och den finns i det inlägget. Om ni inte orkar bläddra ner hittar ni en direkt länk HÄR.


I mon ska vi till ridhuset med Diara, lite markarbete är tanken. Vi hörs då!


Några bilder från i dag:

       

Av Emma - 17 mars 2016 22:43

I dag har vi haft riktigt vårväder med 12 plusgrader och strålande sol - så härligt! Jag kunde, för första gången i år, rida utan varken underställströja eller underställsbyxor och trots det klädde jag mig för varmt. Vanorna sitter i, hehe.
Diara fick gå utan ländtäcke och lufta pälsen efter att ha varit alldeles för varm med sitt 300 grams vintertäcke i hagen. Efter ridningen bytte jag till 200 gram så hon skulle slippa överhettas. ;)

Det blev inte att jag red vägen förbi terränghindrena i dag heller. Känns som jag har skrivit det typ fem gånger snart och sen ändå inte gjort det. I dag berodde det på att mamma erbjöd sig att gå med på Aron rundan då jag inte får rida där själv. Ridvägen ligger på andra sidan om den stora trafikerade vägen och hästarna blir alltid crazy av de långa rakstäckorna som finns där = ingen bra kombo i fall man ramlar av. Men det är just därför det är så kul att rida där (adrenalinkick ni vet, hehe), så man tackar inte nej till det erbjudandet.
Diara var mycket riktigt crazy och det var med skräckblandad förtjusning jag vände längst bort och såg grusvägen (som visserligen var snötäckt men ändå, det är ju en grusväg) breda ut sig framför mig, så lång att man nästan inte såg slutet. Och Diara for åt alla möjliga håll under mig för att få skjuta i väg. Det var bara att ta förhållning på förhållning hela galoppen även att det inte är lätt när hon hänger på bettet. Man har ju hela tiden i bakhuvudet att om man inte lyckas stanna kan hon springa ut på vägen och bli påkörd, även om galoppsträckan tar slut långt innan vi kommer i närheten av vägen. Men skulle hon sticka så är vi snart där.
Vi tog galoppsträckan två gånger, och jag kan upplysa om att hon inte var lugnare andra gången. För övrigt tyckte vi båda att det var jättekul, såklart. Vi älskar ju egentligen fart lika mycket båda två, det är bara att en av oss tänker lite längre än den andra men jag säger inte vem, hehe.

I mon efter skolan ska jag rida ut på Emilio och sen väntar ännu en kväll med plugg. När det är såhär mycket att plugga in kan jag tyvärr inte hålla mitt motto "Pluggfri Fredag". Väldigt mycket tyvärr faktiskt...

En öronbild från dagens tur:

Av Emma - 16 mars 2016 20:51

I dag red jag och mamma ut en sväng på Diara och Kiwi när jag kom hem från skolan. Vi tog en ganska kort och lugn runda, dels för att det var isigt och halt men främst för att Diara hopptränade i går. Det märktes dock inte på henne för hon var lika crazy som vanligt och for åt alla möjliga håll när jag höll in henne, haha. Älskar henne och hennes energi så grymt mycket! ♥ Det var varmt och skönt också, ca 10 plusgrader så Diara fick det tunna länstäcket och jag hade en tunnare jacka - vårkänslor! Om bara snön ville försvinna ute i skogen också...


I mon ska vi ut på en lite längre ridtur, själva den här gången. Har tänkt ta svängen över terränghindren och är jättetaggad! Men först väntar skoldag med nationellt prov m.m Inte lika taggad ;)


Vi hörs i mon! ☺

 

Av Emma - 15 mars 2016 21:58

Jag var så sjukt taggad inför denna träning - årets första - så det liknade inget. Och även Diara var taggad och verkade tycka det var skitkul för guuuud vilka språng hon bjöd på. Vissa gånger hoppade hon mig ur sadel och bakbenen var to die for. Detta kommenterade även Lasse, att hennes hoppteknik utvecklats ytterligare under den långa vintervilan.

Dagens övningar var lite kluriga vägar, därbland oxer och kombination ur sväng där det är lätt att hästen tappar fart genom svängen och inte riktigt orkar över oxern respektive inte når fram till b-hindret i kombinationen. Detta var inga större problem för Diara, hon var lite halvgalen och energin bubblade ur öronen, haha. Men vi tappade ändå energi just i svängarna vilket gör att jag inte har något att hålla tillbaka för att reglera avståndet, om ni förstår vad jag menar. Energin måste med genom svängen så att hon inte bara rusar på mot hindret sen av egen hoppglädje utan att jag har nåt att säga till om, hehe. Men i slutet blev hon jättefin och kunde inte vara mer nöjd med bästa ponnyns hopptränings debut. De avslutande sprången låg på ca 1 meter, alltså LB som vi ska debutera i år och hon var långt över. Vill ut och tävla NU, haha.

En kort film:

Av Emma - 14 mars 2016 22:08

Måndag igen alla sötnosar! Lika seg och jobbig som alltid men fördelen är att den, precis som alla dagar, tar slut även om det inte känns som så. Och nu, medan måndagen tickar mot sitt slut ska jag berätta om min äventyrliga (eller inte) dag.

Efter skolan red jag och mamma ut på Emilio och Kiwi. Enilio var rätt seg i dag och gjorde inte mycket i onödan, eller ens när jag bad om det, haha. Men stundtals fick han lite motivation och brände på med de små benen han har. Sötare finns inte!
Under resten av kvällen har jag pluggat lite. Vi har stort NO-prov nästa måndag och sen stort SO-prov på tisdagen så det vill till att börja plugga redan nu för att vara i fas. Men även att det är jobbigt så är jag glad att båda proven är innan lovet för det kommer vara så värt allt plugg när man kan ta påsklov och veta att allt är färdigt - längtar redan tills då!

I mon har vi, likt alla Sveriges nior, nationellt prov i svenska. Läsförståelse i mon och sen skriva på torsdag. Jag har väldigt lätt för svenska, särskilt för att skriva noveller/berättelser som vi ska göra på torsdag, så är inte nervös. Det kommer jag dock vara inför övriga NP, haha.
Sen efter skolan är det dags för årets första hoppträning för Lasse - är så sjukt taggad! Äntligen börjar vi komma igång på riktigt!

Vi hörs i mon, godnatt <3
Bild från när vi debuterade 110 på en Lasseträning i somras:

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards