Stangen

Alla inlägg den 7 juni 2016

Av Emma - 7 juni 2016 22:58

Hej! Det blir ett sent kvällsinlägg i dag för att berätta lite om dagen. Vi hade sista skoldagen i grundskolan där vi städade ur skåpen, gjorde en utvärdering av skolan och hade lite frågesporter. Vi slutade redan vid ett så var hemma strax innan två. Då hade jag först tänkt rida Emilio eller Zorro men insåg sedan att jag har mycket mer tid till att göra det de kommande dagarna nu då skolans sista aktiviteter är senare på dagen och eftersom varken E eller Z får gå så många dagar i veckan är det bättre att lägga det på de dagar då jag har mest tid. Sedan var jag dessutom väääldigt trött och hade huvudvärk, hehe. Så istället gick jag och mamma en promenad med Wilma och jag passade även på att kika in här och skriva om hopptävlingen med Casper, som ni kanske har sett.
Dagens hoppträning blev lite senare i dag, vid 19 istället för 16-17, då Lasse var iväg på något och inte kom hem så tidigt. Men det var nästan skönt för då var det lite svalare och inte så stekhett. Träningen gick inte så jättebra. Vi kom fel på många hinder och jag fick ingen bra känsla, men mer om det kommer i ett inlägg om träningen precis som vanligt.

I morgon ska jag rida Diara och Emilio eller Zorro (beroende på vem mamma vill rida) på morgonen och sen börjar skolan vid halv ett. Vi ska ha en klassens dag på en liten lägergård och paddla kanot, leka lekar, baka och grilla. Sådär kul om man frågar mig (vilket någon sällan gör). Helt ärligt så har jag hellre en vanlig skoldag med lektioner än en sån här tjafsdag. Men jag tror inte att det är särskilt många som håller med mig om det, hehe. Vi skulle sluta runt kl 19 så det blir inte så mycket tid där efter heller men man slutar ju bara nian en gång i livet så får försöka ta tillvara på de två sista dagarna med klassen.
Hoppas ni får en bra onsdag i morgon! Natti natti <3

Min glada häst:

Av Emma - 7 juni 2016 16:29

Denna tävling bjöd på en lugnt sagt tidig morgon med uppstigning vid fyra för att vara hos Marie vid fem. Maries dotter Joline gjorde nämligen sin debut på riktig tävling i de första klasserna, LE och LD med stilbedömning. Det gick bra för henne men blev tyvärr ingen placering. Sedan dröjde det länge innan LC:n började och större delen av dagen var en lång väntan. Man blir så seg och rastlös då tycker jag.

 

Hästskötar-sefie med Jolines B-ponny Joppe som var iklädd helrosa utstyrsel dagen till ära. ;)

 


LC bed. A - 0 fel

Casper var superfin på framridningen. Jag red mycket tempoväxlingar och fick fram honom för skänkeln på ett helt annat sätt än jag fick i Svarttorp. Framhoppningen var hyfsat. Jag fick inte till avstånden riktigt men han hoppade fint ändå. Inne på banan kom vi för nära på så gott som varenda hinder men Casper var snabb i tassarna och vi klarade oss felfritt ändå. Jag kan dock inte säga att jag var nöjd med min ridning efteråt men självklart nöjd över att vi nollade.

     


LB bed. A - 0 fel

Eftersom det dröjde så mellan mina starter p.g.a många starter (blev nästan lite tjatigt där, hehe) så ställde vi in Casper i bussen mellan klasserna. När jag sedan red fram honom lite lätt inför LB var han drömfin! Även framhoppningen var super och själva rundan är jag jättenöjd med. Jag såg de flesta distanser och kunde lätta i handen de sista metrarna och rida på fram till hindret. Casper blev dessutom lite överexalterad när vi kom in på banan. Som ni ser på filmen så for han iväg när jag la galoppskänkeln och var stark genom hela banan. Det är därför vi inte kommer rätt på kombiationen, jag fick helt enkelt inte tillbaka honom tillräckligt.


Detta innebär nu att vi är kvalade till omhoppning i både LC och LB och kan vara med i Welshmästerskapet som går om två veckor. Dressyr (LB:1) på lördagen och hoppning (LB) på söndagen. Är jättetaggad!

Film fråm LB:n & rosettbilder:


 
         

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards