Stangen

Alla inlägg den 17 juni 2016

Av Emma - 17 juni 2016 22:35

I dag för två år sedan hände det ofattbara, det som inte fick hända och som inte borde hänt...

Alla tankar till dig i dag finaste Carmis. <3

Carmen Electra T
* 20/4-07
+ 17/6-14

Av Emma - 17 juni 2016 22:29

Gårdagens Essiträning gick ganska så bra. Jag berättade att det hade släppt lite för oss och Essi tyckte även att Diara såg ut som en helt annan häst.
I traven jobbade vi mycket varierat med volter, svag öppna, skänkelvikningar, serpentinbågar och travökningar (det roligaste, hehe). I galoppen testade vi på lite samling med hjälp av en samlad galopp på 15-meters volt samt enstaka 10-meters volter (då endast ett varv och inget voltjobb). Det var något som Diara tyckte var jobbigt, det märktes tydligt. Hon fick mjölksyra och jag var tvungen att rida väldigt mycket framåt för att hon inte skulle sakta av. Men det är jättenyttig styrketräning för henne.
Överlag så går hon ju som sagt bättre i form nu men hon är långt ifrån stabil. Hon är dessutom rätt stark och hänger i handen på mig stärre delen av passet vilket inte är så lyckat, hehe. Essi fick tjata lite på mig om att jag skulle sätta ihop händerna och hålla dem en bit framför mig, något som var lättare sagt än gjort då jag impulsivt ville ha dem närmare kroppen för att få stöd när hon hängde i mig. Ännu en liten ond cirkel, ridning består väl nästan bara av såna eller? Haha.
Övrigt att tänka på var att hon inte fick välta in i vänster varvet utan då fick jag leda in bogarna och så göra som en svag skänkelvikning utåt med innerskänkeln, innerskänkel mot yttertygel.
Så jag är nöjd med träningen även om jag såklart önskar att hon inte varit så tung och hängig i handen utan mer posetiv till det här med att arbetas i form...

Bilder:

                           

Av Emma - 17 juni 2016 12:00

                   

Av Emma - 17 juni 2016 05:00

I dag firar jag 5-årsjubileum som bloggare då bloggen fyller just 5 år. Visserligen bloggade jag lite på blogg.se innan men då var det så dålig uppdatering att det knappt kan räknas då den bloggportalen verkligen sög. Bloggplatsen därimot är betydligt bättre och här stortrivs jag.


Detta ska inte bli något långt och utförligt inlägg utan jag ville bara uppmärksamma denna dagen. Jag hoppas ni vet att ni alltid är välkomna med synpunkter på bloggen samt förslag på saker som ni vill veta min åsikt om. Jag blir alltid lika glad!


Hoppas ni kommer fortsätta följa bloggen även kommande år! Stor kärlek till er läsare. ♥


Här får ni länkar till några "betydande" inlägg jag skrivit:

Bloggens första inlägg

Diara presenterades för er läsare

Mitt första åsiktsinlägg


Ser ni någon skillnad på oss?

  Uppmärksamma att jag har samma hjälm på mig & Emilio har samma träns.  ;)

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards