Stangen

Alla inlägg den 11 juni 2016

Av Emma - 11 juni 2016 22:21

Hej! Har ni haft en bra dag? Min har varit bra och jag & D avslutade vårens tävlingssäsong med en tredje plats i LC+ debuten! Vissmålen var ingen succé klubb - det var både första och sista gången vi åker dit och tävlar. Ni kan läsa mer om tävlingen i inlägget under.

Det har inte varit någon annan häst som skulle ridas i dag så har endast gått en promenad med Wilma och fixat lite vid datorn. Tiden har dock rusat i väg iaf och jag hann långt ifrån allt som jag ville hinna. Då är det rätt skönt att veta att jag har ett långt och härligt sommarlov framför mig!

I mon ska jag rida Emilio och Diara i skogen på morgonen. Diara ska få ta det ganska så lugnt och har även planer på att testa hemnes nya bett men vet inte riktigt i fall det kanske är bättre att testa på banan första gången så att jag kan känna efter lite mer. Men samtidigt får hon ju då vänja sig vid bettet lite innan hon går ett pass på banan med det om jag har det i skogen innan... Vi får se hur det blir helt enkelt. I vilket fall så är det ett rakt bett med äppelsmak som vi har köpt till henne. Det har även lösa ringar och är därmed exakt ett sånt som hon har - fast med äppelsmak då! Vi hoppas att det ska hjälpa henne att söka stöd på bettet när det smakar gott och inte vara så motsträvig. Det finns såklart inga garantier för att det funkar men det är värt ett försök. Dock så tror jag inte att man får tävla dressyr på ett sånt bett (rätta mig om jag har fel) men det ska bli kul stt testa lite med det här hemma och se om det ger något resultat.
Vid ett ska jag ha dressyrträning för Essi med Casper, hos Maries granne denna gången då hon inte hade möjlighet att skjutsa hit honom och hennes bana som sagt är under tillverkning. Nu lät det som att det var en produkt man kan köpa i affären man ja, ni fattar vad jag menar. Är iaf jättetaggad på träningen! Ska bli kul att få träna lite mer riktig dressyr för Essi och inte bara detta eviga kämpande med att få Diara att gå ner i form. Med Cadoer är vi några steg lägre fram i utvecklingen. Har tänkt rida upp både LC och LB programmet för henne, då vi ska tävla dem nästa helg i Welshmästerskapet, så får vi se vad hon tycker.

Ha en fin dag i mon! Godnatt <3

Av Emma - 11 juni 2016 19:52

Lasse har sagt till oss att denna klubben inte är någon höjdare direkt och nu håller jag med. Dåligt underlag, framför allt på framridningen, och funktionärerna hade inte svar på en enda fråga. De visste inte ens vem som var tävlingsansvarig, haha. Men man fick en goodiebag med massor av saker i vid visning av vaccinationsintyget i sekreteriatet och alla hästar fick ett knäckebröd och en morot vid utsläppet vilket var ett roligt initiativ. Iaf, här kommer lite mer info om varje ritt:


LC bed. A:0/A:0 - 0+0 fel

Framridningsbanan var som sagt jättedålig och man fick dessutom bara rida fram i vänster varv. Ehh, jag trodde att de drev med mig! Diara gillade inte heller underlaget och känslan var bara dålig så red inte fram så mycket där. Framhoppningen i ridhuset var endast i höger varv (smet över lite i andra varvet ändå korta stunder, hehe) och här var Diara mycket finare! Underlaget var vanligt ridhusunderlag och helt okej. Sprången vi tog blev också fina så hade en bra känsla när vi red den långa vägen bort till banan. Ritten blev därimot inget succé. Tempot bara dog när vi kom in på banan och Diara var inte framme ett dugg. Hon lyssnade inte alls på mina drivande hjälper utan var sådär äckligt lam och tung - jag hatar den känslan. Dessutom kom vi fel på så gott som alla hinder, jag tror faktiskt att vi t.o.m kom fel på alla hinder, så att vi inte rev något var ett rent under och helt och hållet Diaras förtjänst. Eftersom underlaget var så djupt och dåligt samt att Diara inte var med mig för fem öre valde jag att satsa på att rida felfritt. Jag ville inte ta några snäva svängar då hon kunde halka i sanden och även för att hon inte hade eneri nog för sådana svängar. Därför red jag omhoppningen nästan likadant som grunden och vi nollade. Då Vissmålen inte har Equipe så vet jag inte vilken plats vi hamnade på men jag skulle bli förvånad om vi inte var långsammast av de felfria, hehe.

Framskrittning:

 

En supersöt kisse som låg och solade sig:

 

Diara tar rädslan vid hornen och hälsar mycket försiktigt på fåren som bodde där (Vissmålen är även en 4h-gård):


 


LC+ bed. A:0/A:0 - 0+4 fel - 3:e plats

Vi stod faktiskt i valet och kvalet om vi skulle stryka oss från denna klassen och åka hem istället just för att banan inte var någon höjdare. Men samtidigt kände jag att jag ville ha revansch från förra klassen och få upp ett så bra tempo som jag vet att vi kan ha. Det ångrar jag inte nu i efterhand! Jag startade på framhoppningen denna gången (vägrade rida in på framridningsbanan en gång till). Eftersom jag var sista start bland ponnyerna så var det väldigt lugnt och i slutet hade vi hela ridhuset för oss själva. Jag red massa tempoväxlingar och andra upptaggande övningar som fick Diara att vakna upp ordentligt (hon gick t.o.m i form!!!!). Detta var dock inte jättelugnande för hon vat taggad på framhoppningen inför förra klassen också. Medan vi skrittade runt utanför tävlingsbanan sen gjorde jag hela tiden tempoväxlingar mellan skritt och trav och lät henne inte softa ner något. Inne på banan tog jag ett varv i varje varv i full galopp så när vi sedan red mot hinder ett kunde jag knappt hålla henne, haha. Banan flöt på lite bättre än förra gången men vi kom fortfarande fel på de flesta hinder. Nr 10 i omhoppningen var en bred oxer som vi kom tokigt på och därför rev men det räckte ändå till en tredje plats i våran LC+ debut och det utan att jag ridit särskilt tighta omhoppningssvängar p.g.a underlaget. Är inte så besviken över rivningen för vi hade ändå kommit trea på den tiden även om vi varit felfira. Så det var en väldigt bra avslutning på vårens tävlingssäsong. Nu ska vi hem och träna innan hon får sommarvila. ♥

Rosettbilder:

           

Av Emma - 11 juni 2016 09:00

         

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards