Stangen

Alla inlägg den 23 juni 2016

Av Emma - 23 juni 2016 21:27

I mon är det, om någon missat det, midsommarafton och det innebär för min del midsommarritt barbacka tidigt på morgonen. Kl 5 har jag planerat att gå upp i mon och detta året blir det Zorro som får hänga med ut. Att det är just honom beror på att jag då har gjort det en gång med alla våra hästar (2013: Kiwi, 2014: Emilio, 2015: Diara och så 2016: Zorro nu då). De två första åren fick jag bra väder, särskilt 2013 då det var jättefint! Förra året vräkte det ner och jag och Diara var som dränkta råttor när vi kom tillbaka hem. Väderprognosen visar regn även i morgon tyvärr men får hålla tummarna för att det åtminstone inte öser ner. Duggregn kan man ju stå ut med liksom även om det inte finns någon härligare känsla än att rida i solens första strålar...

Någon mer som brukar rida midsommarritt? :)

Av Emma - 23 juni 2016 16:41

Jag hade helt glömt bort bilderna som skulle läggas upp från förra dressyrträningen men valde nu ändå att lägga dem i inlägget om träningen. För att ni ska slippa leta upp det själva så hittar ni det HÄR.


Smakprov:

 

Av Emma - 23 juni 2016 12:31

I dag hade jag bara en häst att rida - Diara. Eftersom hon kännts så fin både när vi red fram på hoppträningen och i skogen i går så ville jag testa att rida henne på banan innan en eventuell träning för Camilla på lördag. Jag stod i valet och kvalet mellan hopp- och dressyrsadel och det blev dressyren.

Dock så var hon inte alls lika fin i dag utan mer tjurig och slog sig fri nästan hela tiden. Det var först i slutet som jag lyckades få henne att slappna av och bli fin så passet slutade ju ändå bra men jag hade faktiskt större förhoppningar på det efter hur hon varit dagarna innan. Så därför ångrar jag nu att jag inte tog hoppsadeln ändå eftersom det är den jag har haft både tisdag och onsdag... Ni vet hur man vänder ut och in på sig själv för att hitta anledningar, haha.

Jag testade även bomövningen som jag och Zorro gjorde. Den klassiska med två bommar som man ändrar antalet galoppsprång mellan ni vet. Jag och Diara kunde med lätthet variera mellan 5 och 7 språng. Vi hade nog fått till 8 också om hon inte blivit så pigg efter att jag ökat till 5 en gång så att vi landade på 6 varje gång sen, hehe.


Eftersom ingen mer häst skulle ridas och det inte var joggingdag så var jag klar och hade duschat redan klockan 10. Helt sjukt tidigt! Så nu har jag betat av en hel del på att göra listan (bl.a. filmen från hoppträingen - ni hittar den i inlägget under) och har hopp om att få ännu mer gjort under dagen - underbar känsla!

Ha en fortsatt bra torsdag! ☺

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards