Stangen

Alla inlägg den 13 juni 2016

Av Emma - 13 juni 2016 16:52

Nu inför mina dressyrstarter i Welsmästerskapet i helgen tänker jag ta varje chans till att rida igenom programmen, oavsett häst. Man kan träna både vägar och nogrannhet även om hästen varken går i form eller formar sig i volterna, precis som jag gjorde i dag med Emilio. Ja, ni hörde faktiskt rätt - jag och Emilio red igenom ett dressyrprogram för första gången på jag vet inte hur längesen. När jag och mamma varit ute en sväng i skogen (mamma skrittade Kiwi för första gången sedan hennes senskada och jag red Stang i alla gångarter) så stack jag ner till banan och red LC:1 programmet. Det var jättekul att göra det på Stangen som omväxling men vi hade nog inte fåt några vidare procent. Efter varje sväng hade vi nämligen en tempoökning när han ville dra i väg och alla skrittdelar var med inslag av trav, hehe. Han var rätt så taggad efter uteritten nämligen.


Sedan red jag ett dressyrpass på Zorro, också där helt med fokus på programmen. Då blev det lite mer vettigt vad det gällde formen dessutom. ;) Jag red fram honom lite i varje gångart. Han har börjat fatta detta med dressyr mer och mer nu och nu kan jag faktiskt jogga fram honom i en något lägre form än hans standard. Ökningarn har han som sagt också börjat förstå mer och mer vilket gör att han blivit mer reglerbar i både takt & form. ♥ Efter några galoppombyten för att få upp tempot och så en liten skrittpaus red jag igenom LC:1 två gånger och sedan LB:1 två gånger. Precis i slutet av LC:1ans andra omgång kom en stor traktor som slog gräset på våra små gärden jämte ridbanan vilket gick jättebra i början men precis när vi skulle ta galoppfattningen i LB:1 i det hörn där traktorn precis var så blev han rädd och gjorde en snett igenom i full fart, haha. Detta upprepades en gång till men då fick jag in honom på en liten volt istället och på tredje försöket var han lugnare. Den avslutande uppridningen av LB:1 gjorde vi när traktorn gått över på det andra fältet som ligger längre ifrån banan och då gjorde han det såååå himla fint! Är så stolt över honom nu när han blivit så mjuk i sidorna och stabil i formen. ♥♥♥


Jag har även ett sommarjobb denna veckan nämligen att vara hundvakt till min grannes hund Elsa. Så i dag tog vi en lång joggingrunda ihop och det var jättejobbigt. När jag var som tröttast i slutet var hon extra pigg och drog hemåt vilket gjorde att jag fick öka mer och mer - jättenyttigt! Det hade jag aldrig haft motivation till om jag inte varit tvungen, hehe.


I morgon ska jag rida dressyr på Diara istället. Det blir lite skillnad men har förhoppningar om att vi kan lösa knuten snart så att hon blir lika fin som Casper & Zorro. ☺


Bild från ett dressyrpass tidigare denna månaden:

 

Av Emma - 13 juni 2016 10:00

 

 


                 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards