Stangen

Alla inlägg den 18 juni 2016

Av Emma - 18 juni 2016 21:49

Tänkte att det kunde vara intressant för er att veta hur jag ligger till inför i mon. Det är knappt att jag vet det själv men Marie hade räknat ut att vi endast var 6 ekipage som var med i både hoppningen och dressyren och därmed hade chans på att bli total mästare. Av de 6 ligger jag med mina % som nr 3 vilket är helt ok. Dessutom delas ju inte mästerskapspriserna ut i kategorier utan i Welsharnas sektioner och jag vet inte om det var inom Caspers sektion (B) som Marie räknade ut att det var 6 st eller om det var totalt. Vi får se i mon helt enkelt.
Min "klubbkompis" (som oxå rider för Grankärr alltså) är en superduktig dressyrryttare och vann på hela 73% i dag så det är hon som har ledningen inför i morgon och hennes ponny är även väldigt fin i hoppningen. Så jag skulle chansa på att hon tar hem kombinationsmästerskapet men det betyder absolut inte att jag har tappat hoppet för alla kan riva men en vinst med så bra procent väger ju ändå rätt tungt känns det som... (utan att veta hur de räknar samman resultaten)

Jag hoppar iaf en LC bed. A:0/A:0 som uppvärmingsklass och sen SM-klassen som är LB bed. A:0/A:0. Det blir våran omhoppningsdebut så det blir spännande. Han känns inte som världens omhoppningsponny men kanske överraskar han...? Jag tar ju de första omhoppningssvängarna med honom på framridningen i mon, hehe.

Håll tummarna för mig i morgon så hörs vi, kanske med ATM uppdatering men i vilket fall med resultatet på kvällen. :)

Av Emma - 18 juni 2016 19:24

(Lokal dressyrtävling i Värnamo - 18/6-16 inkl. Welsh-SM)


LC:1 2015 - 69,074% (186,5 p)

Casper kändes väldigt fin på framridningen inför våran dressyrdebut. Han ville inte stå kvar i formen i halterna men annars var allt på plats. Inne på banan nosade vi runt lite och spanade bl.a in domarbordet för att undvika det som hände mig och Diara när vi debuterade dressyr (vilket förvisso fortfarande är våran ända dressyrtävling, hehe). Iaf, nu skulle detta inte handla om min och Diaras dressyrdebut utan min och Caspers. Så fort vi red upp mot domaren så dog tempot och sedan körde vi på sparlåga genom hela programmet. Jag lyckades inte få fram honom utan han kröp istället bakom handen och tappade bjudning. Just bjudningen var inget de nämde men att han gick bakom lodplan nämdes i nästan varje punkt. Trots det hade vi allra flest 7:or men även en 7,5:a och en 8:a! 8:an var övergången till mellanskritt. Fick ingen kommentar på vad som var så bra men kul iaf att få någon högre siffra. Det lägsta vi fick var 6:a och det är ändå godkänd så jag är nöjd med våra poäng och procent - de blev mycket högre än vad jag hade känlsan av när jag red ut från banan.

Slutkommentar: Fin uppvisning. Kommer för mycket bakom lodplanet. Fint eftergiven i sidorna.



LB:1 2015 (SM-klassen) - 66,786% (187 p)

Inför mästerskapsklassen hjälpe Marie mig lite mer på framridningen och jag fick upp ett mycket friskare tempo på honom och fick upp nosen. Travökningarna var sådär härligt flashiga som jag inte såg någon annan göra dem i dag. Dock så dog tempot åter igen när jag red upp mot domaren och nu hade jag inte heller spöt så jag kunde bli arg som jag skulle blivit utanför banan. Då var det bara att göra det bästa av det. Han gick i mycket bättre form denna ritt och att det var segare tepmpo var inte något som syndes så mycket och det kommenteardes inte heller men det påverkade ju hur flashiga hans gångarter blev. Andra galoppen lyssnade han inte alls på och blev sedan stressad och tog fel galopp istället så jag fick bryta av och fatta ny vilket resulterade i en 2:a på den punkten... Den ökade traven som jag sett fram så emot att få visa upp kom inte fram för han lyssnade inte på skänkeln utan det blev en liten mesig ökning i de andras nivå ungefär. Det är nästan det jag är mest besviken på med denna ritt - vi hade kunnat få så mycket bättre poäng om vi kunnat visa upp den fina ökade traven som han har och även övriga delar hade sett betydligt flottare ut om vi fått bättre flyt. Så surt att han valde att ignorera mig bara för att jag släppte spöt...

Iaf så var väl inte poängen något att klaga på denna gången heller, flest 7:or och 7,5:or, endast några få 6:or och så en 8:a på 15-metersvolten i höger galopp (det var vänster som blev fel).  Det som drog ner mycket var ju såklart 2:an men är ändå nöjd utifrån hur det kändes. Sen är det surt att visa upp honom såhär när jag vet hur fint han kan gå och hur fina poäng vi hade fått då!

Slutkommentar: Fin uppvisning. Kryper ofta ihop i traven men ibland bättre nu. Bra ridit.


Är i vilket fall nöjd med min procent i både LC och LB och tycker att det var en jättebra debut. Jag tror nog att vi var ensamma både om att debutera dressyr och att rida i hoppsadel, haha.


Några bilder:

         

Casper och hans två halvsyskon som också var med och tävlade i dag:

 

Av Emma - 18 juni 2016 10:00

Här får ni lite bilder på Zorro från hästbadet på nationaldagen. Dessa bilder var det jag som fotade och därför blev det även lite coola detaljbilder för jag tycker att de är så fina. ☺

                             

 

Av Emma - 18 juni 2016 08:14

Godmorgon! Vi är påväg till Welsh-SM nu. Gick upp vid 6 i morse vilket kändes som rena sovmorgonen mota förra gången när jag fick gå upp vid 4, hehe.

Jag hann inte blogga om min dag i går så det kommer nu istället:
På morgonen red jag och mamma ut på Emilio och Kiwi. Eftersom Kiwi nästan bara skrittas så red jag mycket fram och tillbaka på vägen bakom henne vilket taggade upp Emilio mycket. Han blev jättepigg och busig och vi fräste på i full galopp ikapp Kiwi.
Sedan åkte jag ner till Marie och red Casper. Vi red ut i skogen fyra stycken (jag, Marie, Joline och Maries syster), en ganska lång runda. Casper var väldigt pigg och stark så om jag inte hade suttit tillbaka ordentligt hade vi galopperat hela vägen, haha.

Här hemma red jag sedan ett uppföljningspass på Diara efter gårdagens dressyrträning. Vi jobbade vidare på samma sätt som med Essi och det gick ganska bra. Hon var dock hängig i handen igen så vi testade att sätta på gummiband en liten kort stund för att hon skulle bli tvungen att söka sig neråt. När jag sedan tog av den så gick hon mycket finare och hängde inte i handen alls. Det ska bli kul att jobba vidare från detta läget nästa dressyrpass (som jag ännu inte vet när det blir).
För övrigt joggade jag även en runda i skogen om det är intressant att veta. ;)

Nu är vi strax framme. Jag startar första klassen 09:42 och andra 11:57. Önska mig lycka till!

Diara i boxen i går morse, påväg upp ur sovställning:

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards