Stangen

Alla inlägg under juni 2016

Av Emma - 24 juni 2016 21:58

Hej & Glad Midsommar! Jag hoppas eran midsommarafton är/har varit jättetrevlig och att vädret har varit på topp! Vi kan verkligen inte klaga på vårat väder då eftermiddagen bjudit på nära 30 grader och sol! Det är få midsommaraftnar som har sånt väder!

Varmt har det dock varit hela dagen. När jag red ut midsommarritten med Zorro i morse så hade det precis slutat regna och luften bara dröp av fukt. Det gjorde det väldigt tryckande i värmen även om solen var begravd under ett tjockt molntäcke. Zorro tyckte först att det var jättespännande att få komma ut i skogen vid den tiden men efter ett tag blev han orolig över att vara själv, började gnägga och försökte vända så jag fick bli arg. Efter detta återgick han till att vara sitt vanliga jag. Det var mysigt att rida bland all vattenånga men hade föredragit sol, hehe.
När jag kom hem från turen så låg det två kalvar och sov på gödselstacken. Då hade de rymt ur grannens bete! Jag höll på att dö av skratt! Så jag ringde in till mamma och pappa och så fick vi fösa kalvar kl halv sju på midsommaraftonsmorgonen, haha. De låg så avslappnat där bredvid Emilios bete men när vi försökte sätta på dem grimmor ville de inte så vi fick köra på den traditionella kofösningsmetoden: foderhink! Det funkade bra och de var snart i hagen igen. Var bara tvungen att berätta om detta för det var lite roligt.
Emilio och jag red sedan Aronrundan, den med långa galoppsträckor ni vet. Han var jättepigg och busig när vi racade och pappa var med med kameran så har några filmer & bilder till er!
Förutom ridningen har jag i dag joggat och sedan badat i sjön för första gången i år. Det bara rann svett om mig när jag kom tillbaka så var tvungen att få omedelbar svalkning, haha. Det var 21 grader i vattnet så inte så att man frös ihjäl åtminstone. ;)
Vi har även gjort två kransar och haft midsommarphotoshoot med Wilma & hästarna. Wilma bilderna blev bra medans hästarna var väl sådär. Det var flugor överallt på både oss och dem och de gillade inte att ha kransen på huvudet. De skakade på huvudet hela tiden både för att bli av med kransen och för att få väck flugorna ur ögonen då vi tagit av flughuvorna just när vi tog bilderna. Därför var kransen mer eller mindre sönder efter ett tag så vi fick lappa ihop den lite, hehe.

Nu är det så att jag fick en för tidig födelsedagspresent i dag - en iPhone 6s och det har tagit ganska mycket surf att fixa i ordning den och därför har jag inget kvar till att fixa bilderna eller filmerna till er. Så jag är rädd att ni måste vänta tills nästa månad och nöja er med mobilblogg sista veckan nu. Hatar när surfen tar slut, grr...

Ha en fortsatt fin kväll så hörs vi i mon! :)

Av Emma - 24 juni 2016 10:00

Eftersom jag snart fyller år (på måndag 27/6) så har jag ju såklart funderat lite på vad jag önskar mig. Högt upp på listan kommer min absoluta drömhjälm - YR8 Sparkling Ridhjälm ifrån Charles Owen!

Jag är inte så förtjust i plasthjälmar utan gillar när de är i sammet och ju mer glitter desto bättre. Sen ska de vara marinblå också och utan några skrikiga detaljer (beroende på om man anser glitter som skrikigt, hehe). Och vips så har jag beskrivit denna hjälm för den har allt jag vill att en ridhjälm ska ha! Förra året fanns den endast i utlandet så gissa om jag blev glad när jag i år såg att Charlies hade tagit in den i sitt sortiment! Jag har varit och provat den och den är jätteskön. ♥


Såhär står det om den:

YR8 Sparkling ridhjälm ifrån Charles Owen. Ridhjälm helt i microfiber med fyra diskreta ventilationshål för bekvämlighet även under lång tids användning. Trepunktsfäste som ger plats för uppsatt hår. Mittdel i glittrande tyg.

Denna hjälm är testad och godkänd enligt Konsumentverkets CE-normer och EUs krav VG1.
1849 kr


Visst är den snyyyyyyyygg:

Av Emma - 24 juni 2016 07:19

Godmorgon! Nu har jag precis kommit in från midsommarritten och även en kalvjakt, haha. Mer om det senare, nu ska jag äta frukost.
Så länge tre bilder från ritten:

Av Emma - 23 juni 2016 21:27

I mon är det, om någon missat det, midsommarafton och det innebär för min del midsommarritt barbacka tidigt på morgonen. Kl 5 har jag planerat att gå upp i mon och detta året blir det Zorro som får hänga med ut. Att det är just honom beror på att jag då har gjort det en gång med alla våra hästar (2013: Kiwi, 2014: Emilio, 2015: Diara och så 2016: Zorro nu då). De två första åren fick jag bra väder, särskilt 2013 då det var jättefint! Förra året vräkte det ner och jag och Diara var som dränkta råttor när vi kom tillbaka hem. Väderprognosen visar regn även i morgon tyvärr men får hålla tummarna för att det åtminstone inte öser ner. Duggregn kan man ju stå ut med liksom även om det inte finns någon härligare känsla än att rida i solens första strålar...

Någon mer som brukar rida midsommarritt? :)

Av Emma - 23 juni 2016 16:41

Jag hade helt glömt bort bilderna som skulle läggas upp från förra dressyrträningen men valde nu ändå att lägga dem i inlägget om träningen. För att ni ska slippa leta upp det själva så hittar ni det HÄR.


Smakprov:

 

Av Emma - 23 juni 2016 12:31

I dag hade jag bara en häst att rida - Diara. Eftersom hon kännts så fin både när vi red fram på hoppträningen och i skogen i går så ville jag testa att rida henne på banan innan en eventuell träning för Camilla på lördag. Jag stod i valet och kvalet mellan hopp- och dressyrsadel och det blev dressyren.

Dock så var hon inte alls lika fin i dag utan mer tjurig och slog sig fri nästan hela tiden. Det var först i slutet som jag lyckades få henne att slappna av och bli fin så passet slutade ju ändå bra men jag hade faktiskt större förhoppningar på det efter hur hon varit dagarna innan. Så därför ångrar jag nu att jag inte tog hoppsadeln ändå eftersom det är den jag har haft både tisdag och onsdag... Ni vet hur man vänder ut och in på sig själv för att hitta anledningar, haha.

Jag testade även bomövningen som jag och Zorro gjorde. Den klassiska med två bommar som man ändrar antalet galoppsprång mellan ni vet. Jag och Diara kunde med lätthet variera mellan 5 och 7 språng. Vi hade nog fått till 8 också om hon inte blivit så pigg efter att jag ökat till 5 en gång så att vi landade på 6 varje gång sen, hehe.


Eftersom ingen mer häst skulle ridas och det inte var joggingdag så var jag klar och hade duschat redan klockan 10. Helt sjukt tidigt! Så nu har jag betat av en hel del på att göra listan (bl.a. filmen från hoppträingen - ni hittar den i inlägget under) och har hopp om att få ännu mer gjort under dagen - underbar känsla!

Ha en fortsatt bra torsdag! ☺

 

Av Emma - 22 juni 2016 21:53

Under gårdagens hoppträning tränade vi på att hoppa böjda linjer. Lasse förklarade hur viktigt det är att hitta brytpunkten på distansen och inte rida den som en båge. Genom att bryta runt en punkt får man hästen rak inför nästa hinder och kan försöka hitta avståndet dit.
Diara var jättefin redan i framridningen, mjuk och vändbar samtidigt som hon var väldigt pigg och gick i form! I hoppningen var hon oxå duktig. Så länge jag inte stressar på mot hindret utan sitter kvar och åtminstone försöker se något avstånd så blir det bra. I början av hoppningen var hon rätt stark och framtung men sedan lyckades jag få henne att lugna ner sig lite och få med bakänden och då blir hon lättare att reglera. Så är jättenöjd med träningen - hon hoppade jättefint och det sa även Lasse. Bästa ponnyn!

Film från träningen med även några klipp från avtravningen i slutet. Och då är det inte mig som Lasse skriker på utan tjejen som tränade samtidigt som mig, i fall ni undrar varför han pratar om galopp när jag travar, hehe.

Av Emma - 22 juni 2016 20:48

Hej! Uppdateringen här har varit lika med noll. Men nu kommer en liten up-to-date:

I går hann jag borsta och fälla Emilio ordentligt innan Camilla kom vid halv 9 och la på Diaras tappsko. Sedan hängde jag med ner till henne och red China. Hon var pigg och rolig som vanligt.

Sedan red jag faktiskt ingen pålle här hemma utan fixade lite andra saker innan hoppträningen vid 18. Mer om den kommer snart i ett annat inlägg som vanligt.


I dag red jag ut på Diara på morgonen. Hon var jättfin och verkade inte det minsta trött efter träningen i går, om någon nu trodde det, hehe. Vid 10 kom Maries dotter Joline och fick testa att rida Emilio. Jag tog Zorro och så red vi först ut en sväng och sen lite på banan. Zorro var inte lika fin som senast men det berodde nog mycket på alla miljarder insekter som irriterade honom, de var äckligt många! Emilio skötte sig också fint och de var så söta ihop! ♥


För övrigt har jag även joggat om det är intressant. ;)


Emilio i går:

   

Och China:

   


Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards