Stangen

Alla inlägg den 3 april 2016

Av Emma - 3 april 2016 21:05

Sista kvällen på påsklovet är över och det är nattidags. Känner verkligen inte för skola i mon igen, men vad har man för val?


I dag hade jag även morgonfodringen på fåren och det gick bra, ingen hade rymt som tur var, hehe.

Sedan red hela familjen ut en sväng i skogen på E, K & Z. Emilio var faktiskt ganska pigg och lite busig. Dock var det något som störde honom och han gick och skakade på huvudet hela rundan men jag hittade inget som låg fel. Kan ju ha varit ett hårstrå eller nåt som jag inte såg, det vet man ju hur irriterande det kan vara. ;)

Dressyrträningen som följde därpå kan ni läsa om i inlägget under och efter den joggade jag så att även jag fick motionera lite, hehe.


Måste även nämna att vi beställde mina Ariatstövlar i kväll, på en e-butik som heter Strömsholmsgård och där är de 500 kr billigare än på Charlies, dvs. att de kostar 2500 istället för 3000. Nu var det ju visserligen inte jag som betalade då jag krattade armarna av mig i trädgården i går istället men kan man göra en bra affär tackar man ju inte nej. Så nu håller jag tummarna för att de hinner komma till min årsdebut på tävlingbanorna på lördag.


Natti natti ♥

     

Av Emma - 3 april 2016 20:51

En Essiträning var precis vad jag och Diara behövde då dressyren börjat kärva. Och som vanligt lotsade hon oss förbi problemet väldigt snabbt och större delen av passet gick Diara jättefint och vi kunde fokusera på annat. Det jag då fick jobba på var att få igenom formningen i båda varven. I vänster varv fick jag rida mot öppna och vara noga med att ge efter på yttertygeln så att hon kunde komma runt i formningen medans i höger varv var det mot sluta som gällde för att hon inte skulle falla in med framänden och köra ut bakänden. Vi gjorde även 10-meters volter i galopp vilket är jättenyttig styrketräning och Diara skötte det super.

Det vi ska öva på tills nästa gång är främst slutorna då jag inte riktigt fick grep om den men annars gick allt jättebra och är grymt nöjd! Essi såg även att sadeln gärna glider fram och lägger sig på bogarna och det kan vara därför Diara blir lite tjurig så vi ska testa med den gelpadden vi använde i somras när sadeln gled fram för att hon var så fet. När jag tänkte efter så kom jag på att det även var under tiden som vi använde den som hon gick som bäst i dressyren - så kanske har sadeln alltid glidit fram utan padden...? Värt att testa helt klart även om det nog dröjer ett tag innan det blir dressyrpass igen p.g.a nästa helg hopptävling.


Här får ni några bilder från i dag som även har fått bli grunden till den nya headern:

             

Passade även på att öva på att linda medan jag väntade på att det skulle bli dax att sadla & tränsa och i dag lyckades jag faktiskt ganska bra. Har ni några tips när det gäller att linda ben? Ska man ha fleecelindor eller är det bättre med elastiska & paddar?

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards