Stangen

Alla inlägg den 7 april 2016

Av Emma - 7 april 2016 22:28

Som ni kanske har märkt så har bilderna inte kommit upp i dag heller vilket kan förklaras med att 24 timmar per dygn helt enkelt inte räcker för mig. Nu i kväll, när det var 20 minuter kvar till läggdags, så hade jag saker att göra som vanligtvis tar drygt 2 timmar. Ni fattar att den ekvationen inte går ihop va? Då var det bara att prioritera och bilderna fick vänta, antagligen tills i mon om ni har tur. ;)

Nu till nåt roligare, nämligen dagens dressyrpass på Zorro. Jag jobbade stenhårt på att få honom lyhörd och framme för skänkeln samt att få genom hans svåra sida, den vänstra. Jag fokuserade främst på övergångar mellan trav och galopp genom att rida följande övning:
1. Vänd rätt upp och fatta valfri galopp, avsaktning innan kortsidan.
2. Höger varv, vänd snett igenom, fatta vänster galopp, avsaktning innan spåret.
3. Vänd rätt upp på samma sätt som innan.
4. Vänster varv, vänd snett igenom, fatta höger galopp, avsaktning innan spåret.
Osv.

Jag tycker denna övningen passade för först och främst så var det korta galopp intervaller och det kunde bli vilken galopp som helst vilket tvingade honom att lyssna på mig. Han ville gärna fatta vänster galopp istället för höger även när jag gav skänkel för höger så fick kämpa lite extra med det pch ta upprepade medellinjer med just den galoppen. Det gör också övningen väldigt anpassningsbar till vad hästen behöver träna extra mycker på. Att det är tighta svängar från medellinjens abrupta avsaktning tvingar även hästen att vara kvar hos ryttaren i övergången och inte dundra iväg för då fixar man inte svängen utan att hästen går isär helt. Just detta är ett väldigt vanligt problem och så även för Zorro. Vi travade rakt in mot staketet några gånger då han helt enkekt valde att ignorera mig och dundra på framåt istället och jag vägrade ta en så slarvig sväng så att han gick isär. Men vi fick snart kläm på det och jag hade stor nytta av denna övningen! Jag la även in volter och övergångar till skritt lite då och då när jag kände att det passade och är jättenöjd med honom.
Något vi också gjorde var klassikern att minska volten mer och mer tills den är jätteliten och så rida skänkelvikning utåt till voltspåret igen. I denna övningen brukar Zorro bli väldigt stel och nästan välta över min innerskänkel men i dag var han hur mjuk och fin som helst och jag kunde istället fokusera på att få honom att spåra vilket jag också lyckades med. Sedan travade jag av honom i en lägre form och han var (i fall jag glömt säga det :P) såååå fiiiiin!

I morgon ska Diara ridas ut en sväng efter skolan. Det blir rätt lugnt då vi ska tävla på lördag. P.g.a den ska vi även tvätta henne på kvällen. Och på tal om tävlingen - jag kan inte fatta att vi faktiskt ska göra våran årsdebut i övermon! Jag minns fortfarande känslan när jag fick reda på att hon skadat sig, hur blodet frös till is i mina ådror och jag var säker på att jag aldrig skulle få sitta på hennes rygg igen. Men även glädjen när jag fick sitta upp, och skrittade ut första rundan i skogen. För att inte tala om känslan när vi hoppade för första gången. Jag minns allt som om det var i går! Så att vi faktiskt ska tävla nu igen, mot alla odds, känns helt ofattbart. Nu ska vi visa dem vilka som är bäst, haha. Nej, har inga planer på att rida för att vinna utan vill bara få en bra runda och så är en ev. placering bara ett plus. Men med tanke på vilken tur vi hade på den fronten förra året så lär det knappast bli några plus, haha.

Nu får ni sova gott & tagga fredag i mon. Puss!

Zorro på väg upp från ridbanan i dag:

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards