Stangen

Alla inlägg den 13 april 2016

Av Emma - 13 april 2016 19:00

I dag tog jag och Diara en lugn uteritt efter skolan ihop med Victoria och Dora. Större delen av rundan skrittade vi och pratade på för fullt om allt möjligt. Diara och Dora är dock inte särskilt förtjusta i varandra utan går mest och tjurar, typiskt ston, haha.

Diara var pigg som vanligt och i de få galopper vi tog höll jag på att aldrig få stopp, hehe.

Inlägget om hoppträningen hittar ni nu under detta så det är bara att scrolla ner. ☺


Nu ska jag plugga det sista inför nationella provet i kemi i mon. Vi slutar redan vid 11.40, när vi gjort provet, så det ska bli skönt. Då ska jag rida dressyr på Diara och antagligen ut på Zorro, det beror på om mamma tänker rida.

Kramizar. ♥

 

Av Emma - 13 april 2016 18:34

Under gårdagens hoppträning övade vi på att reglera avståndet mellan hinder. Vi hade två olika distanser som vi red från båda håll där vi varierade mellan att hålla tillbaka på ett extra galoppsprång eller rida framåt på ett mindre. Det är verkligen något som jag behöver öva på så denna träningen var guld värd! Det gick dessutom ganska bra. Några gånger blev jag lite passiv och påverkade inte tillräckligt vilket ledde till att vi kom i ett mellanläge. Diara hoppar så såklart ändå men det ska ju helst inte bli så. Men sista rundan red jag ordentligt på alla distaner och avstånden stämde.

Vi hoppade även en serie med lägre hinder som lite gymnastikövning samt testade på vattenmatta med riktigt vatten i. Det var första gången för mig och Diara så vi var framme och nosade på hindret innan. Lasse undrade då om jag tänkte låta henne dricka upp det, haha. Det tänkte hon faktiskt inte ens men hon lekte runt lite med mulen i det och tyckte att det var väldigt intressant. När vi hoppade kollade hon dock inte på det alls utan skuttade glatt över.

Trots att det var rätt varmt (fick t.o.m ta av mig till T-Shirt) så var Diara väldigt duktig. Hon kändes liiiite trött men det var inget som syndes enligt Lasse. 

Vi red ihop med en häst som var över 180 cm i mankhöjd så hon kändes väldigt liten. Dock så skuttade hon över 110 cm oxern nästan lika lätt som den så hon bevisade som vanligt att ponnyer är bäst, hehe. ;)


Här får ni en film:

Och en bild på oss från efter träningen:

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards