Stangen

Alla inlägg den 10 april 2016

Av Emma - 10 april 2016 22:21

Veckans sista dag har bjudit på sol och det har varit hyfsat varmt. Men varmt var det dock inte i morse när hela familjen red ut i skogen på Emilio, Kiwi och Zorro kl halv 8 när termometern visade minus fem. Brrrr. Även Emilio verkade tycka att det var kallt för han var rätt seg och inte alls lika piggelin som i går tyvärr. Men på det sättet fick jag ju längre tid på mig att njuta av den fantastiska morgon naturen. ;) Finns inget vackrare än när skogen vaknar upp en kylig & solig morgon. Frosten glittrar som diamanter i solskenet och det ligger som ett dis av tunn vattenånga över marken så det ser nästan trolskt ut. I dag såg vi dessutom två riktigt stora älgar som låg och solade på ett kalhygge - så maffigt!
Två bilder (inte på älgarna dock...):

Sen red jag ut en ganska kort och lugn runda på Diara ihop med Victoria och hennes mamma. Jag orkade inte sätta på martingalen utan tänkte med livet som insats köra utan och det gick bättre än förväntat. Jag tror nog att fröken Diara var lite trött sen i går med alla nya intryck, musik osv. Det var ju faktiskt nästan 5 månader sen hon var ute på tävling nu, helt sjukt vad tiden går fort! Iaf så var hon hyfsat lugn i dag och jag kunde jobba henne i form i ett mänskligt tempo. Då var hon superfin! Verkligen, verkligen fin! Får väl bli nån dressyrtävling för oss i vår om det passar in, Essi gjorde verkligen underverk med oss förra veckan!

Efter en uteritt i trevligt sällskap var det dags för något mindre trevligt: intervallträning i vår brantaste backe... Usch, fy och blä. Det skulle väl gå an om man bara hade ont i benen när man tar i allt man har sista biten men när det gör så ont i varenda cell så att det känns som om hela kroppen ska sprängas - då är det inte mysigt kan jag lova! Men vad gör man inte för att hålla ryttarkroppen i form. ;)
Direkt efter att jag duschat så var det dags för motionspass två, i ett betydligt mer behagligt tempo dock. Jag och Amanda gick en sväng med Wilma och Buster. Wilma uppskattae det som vanligt inte, haha. Buster vill så gärna hälsa och leka med henne men efter att ha skällt på honom några gånger låtsas hon bara som att han inte existerar. Hon gillar verkligen inte andra hundar eller människor.
Ser ni att hon formligen lutar sig från honom på första bilden, haha.

Efter promenaden gjorde jag lasagne för att, som jag nämde i går, öva inför provmatlagningen på onsdag. Den blev bra, eller ser åtminstone bra ut. Vi grillade nämligen på utegrillen för första gången i år i dag så lasagnen får vänta med att ätas tills i mon. Såhär såg den ut iaf:

Resten av eftermiddagen har jag spenderat med att plugga inför nationella proven i NO (i vårt fall kemi) som är på torsdag & fredag nästa vecka. Inte lätt att lära sig allt från 7:an, 8:an och 9:an på en gång men att läsa igenom sammanfattningarna vi fått av våran lärare tror jag kan underlätta och fräscha upp några minnen åtminstone.

I mon vilar alla hästarna och jag ska endast äta min lasagne (inte hela, ni behöver inte vara oroliga, hehe) och plugga vidare efter skolan i mon. Hoppas ni får en grym måndag, även att det är just en måndag... ;)

Avslutar detta långa inlägg med två bilder på Wilma som vilar upp sig i korgen efter promenaden med Buster:

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards