Stangen

Alla inlägg den 16 april 2016

Av Emma - 16 april 2016 21:43

Känner ni igen er?

This way, Heart.
Heart.
OMG, not again!

Av Emma - 16 april 2016 19:57

Halloj! Hoppas ni har haft en bra lördag. Min har varit väldigt aktiv, vilket både är posetivt och negativt. Jag älskar att vara ute och röra mig men samtidigt har jag upp över öronen med saker att göra inne, främst skolrelaterat.


Iaf, innan Essiträningen (som ni kan läsa om i inlägget under) red jag, mamma och pappa ut på övriga pållar. Emilio var hyfsat pigg, inte som i går dock. Men i sista galoppen fick han lite feeling och galoppade ifrån Zorro hur lätt som helst, haha. Tänk om han alltid hade den motivationen.

Om vi hoppar vidare till efter dressyrträningen så kom Evelina förbi. Hon hade nämligen lovat att lära mig att linda. Så vi höll på i ca 45 minuter i stallet med att linda stackars Diaras ben, av och på. Tydligen var jag lättlärd, det sa hon iaf, haha. Men ja, det gick rätt bra. Lite mer övning bara så ska jag nog få kläm på det.


Under eftermiddagen gick jag och mamma först och kollade en ny ridrunda med Wilma. Den var faktiskt väldigt fin men har några kritiska passager så inte redo för ridning än. Sedan cyklade vi och kollade en runda lite längre bort men vi hittade ingen väg som skulle kunna ta oss dit. Man vill ju inte rida hästarna utmed stora vägen, hehe.


I morgon ska vi rida ut på Kiwi, Zorro och Diara och sen ska jag även köra lite små övningar på ridbanan när vi kommer tillbaks. Är jättetaggad och vill träna nu! Men jag antar att jag snällt får hålla mig tills i morgon... ;)


Nu dyker jag ner i tyska böckerna, see you tomorrow! ♥

 

Av Emma - 16 april 2016 19:09

Dagens dressyrträning gick väldigt bra. I början så stretade Diara emot ganska mycket men Essi hjälpte mig att lirka igenom henne och snart gick hon mycket bättre.

Vi jobbade mycket med volter och rakriktning, oftast med en 15-meters volt på varje långsida.

Det jag behövde tänka på var att jag gärna fladdrade ut med min vänster hand vilket inte gav Diara det jämna stöd hon vill ha för att slappna av i formen så fick hela tiden tänka på att hålla den intill halsen för att ge stabilitet. När jag lyckades vara helt still så var hon jättefin men stundtals, när jag inte red som jag skulle, blev hon stretig igen. Så det var lite till och från men till största delen fick hon fint.

Jag red även igenom LC:1 två gånger då vi kanske ska tävla det någon helg. Första gånger gick sådär medan andra var riktigt bra faktiskt. Det går alltid bättre andra gången, haha.

För övrigt tyckte Essi att jag verkligen lyckats jobba med hennes svåra sida som i dag t.o.m var bättre en den som brukar vara bäst. Så där fick jag beröm vilket alltid är lika roligt att få!


Några bilder från i dag:

       

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards