Stangen

Alla inlägg den 14 april 2016

Av Emma - 14 april 2016 22:14

Nu är vi av med den värsta halvan av de nationella proven i kemi - laborationen. Jag var nervös såklart och att hantera frätande syror med darriga händer var väl inte det roligaste men det gick bra och jag har alla fingrar i behåll.

Vi sluade redan 11:40, när provet var slut vilket ledde till endast ca 2 h skola i dag (vi började, p.g.a provet, inte förrän 9:45). Mamma hämtade mig och när vi kom hem åt både vi och hästarna innan vi red Zorro och Kiwi i skogen. Zorro var jobbig och stretig i dag så fick kämpa ordentligt innan han släppte bettet och gick ner i form men när han väl var där så var han jättefin.
Efter det red jag dressyr & även lite markarbete med Diara. Jag testade med gelpadden under dressyrsadeln och som vanligt får den sadel att ligga still men hade ändå lagt sadeln lite för långt fram så det blev samma effekt som innan.
Dagens övningar på dressyrfronten bestod av de vi gjorde på senaste Essiträningen, dvs. öppna, sluta, skänkelvikning och 10-meters volt i galopp m.m Jag gick upp i galopp ganska snabbt precis som Essi sa att vi skulle vilket resulterade i en ponny som inte stretade fullt så mycket. Allra finast var hon i skritten & galoppen medans traven kärvar lite mer.
Markarbetet bestod av tre små cavalettisar som bildade två olika distanser, en rak och en böjd. Dessa red jag på några gånger och tränade på att reglera avståden precis som Lasse sa att jag skulle. Det gick faktiskt förvånande bra. I början hade jag svårt att nå fram på ett språng mindre men i slutet så fixade vi det! Så det var en jättefin ponny som jag satt på i dag.

Nu taggar jag om inför den skriftliga delen av nationella provet som vi har i mon, önska mig lycka till. Natti natti.

Diara påväg ut ur sin box i dag efter ridningen. Helt oskyldigt "Jag har inte gjort nåt. Jag lovar matte. Jag tänkte inte ens..."

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards