Stangen

Alla inlägg den 25 april 2016

Av Emma - 25 april 2016 22:21

Kort summering av skoldagen:
Engelska nationellt prov - läsförståelse & hörförståelse. Gick hyfsat bra tror jag. Vet redan nu några missar men överlag känns det bra.
Håltimma (2 h & 40 min) med klänningsköp. Mindre bra då det inte blev någon klänning. Den var snygg och satt bra på men var vääldigt genomskinlig. Man såg lite för mycket av vad man hade för kläder under klänningen helt enkelt. Riktigt synd måste jag säga för annars var modellen som sagt snygg. Istället blev det två par jeans, ett par svarta & ett par jeansfärgade. Vi hann även åka förbi Hööks där vi kollade runt lite för att fördriva tiden. Deras nya schabrak med kardborre för nummerlapp verkar väldigt smart. Ett sånt önskar jag mig. ;) Det blev iaf ett par nya tyglar då Diaras är rätt slitna.
SO-lektion: Seg timme med massor att skriva ned...

Väl hemma var det dax för dagens höjdpunkt - skritta ut på Diara. Och det blev en händelserik skrittrunda. Dock inte händelserik som i vintras när en övertaggad Diara stack med mig så att jag fick stanna henne i en gran under igångsättningens andra "skrittur". Snarare händelserik som i aprilväder deluxe. Jag var beredd på snö och hagel för det hade det varit till och från under hela dagen, så hade lagt på både tjockt ridtäcke på Diara & galonöverdrag på sadeln samt bollstrat in mig själv i underställ, dubbla jackor varav en var vinterjackan, trefingervantar och vinterkängorna, men inte så mycket snö och hagel. Det bara vräkte ner som värsta ösregnet i isformat. Ganska snart blev marken vit och Diara fick styltor. Ska man behöva ha snösulorna kvar ända in i maj eller!? Helt sjukt var det! Och det fortsatte att ösa ner under hela turen. Halvvägs på rundan så kom det som grädde på moset dessutom en riktigt hög åskknall. Det dröjde minimalt mellan blixten och knallen så blev, trots att jag inte är åskrädd, lite nervös över att befinna mig ute i skogen dygnsur (åtminstone på kläderna) på en häst med fyra järnskor när åskan var så himla nära. Diara tog den höga knallen ganska bra ändå. Hon reagerade helt klart men inget överdrivet. Och tur var väl det för annars hade hon väl gått omkull på den hala vägen. Men det blev ingen mer åska så den drog vidare lika plötsligt som den kom, tack och lov. Väl hemma bäddades Diara in i sin pyjamas (stalltäcke) och även resten av pållarna fick komma in trots att klockan bara var 18. Vem ville vara ute i det skitvädret liksom?

I morgon vilar Diara men har ändå tänkt borsta henne och även longera Emilio innan jag ska hoppträna på Casper kl 17. Är taggad men har först en skoldag med tyska nationellt prov - läsförståelse att genomlida. Hoppas att det går bra iaf.
Vi hörs i mon! Natti natti...

Vadå "kan inte vara här"? Om jag vill klämma in mig mellan elstaketet och stenröset så är väl inte det ditt problem?
Jo, Diara. Det blev faktiskt mitt problem. För det var jag som fick klättra in över stenarna till dig och det var jag som sedan, med hjärtat i halsgropen då jag var livrädd för att du skulle skada dig, fick manövrera ut dig genom den smala passagen. Så nu ska det upp staket så att du inte kommer in där igen. Ingen annan häst har nämligen varit dum nog att försöka. Så slipper jag backa ut dig fler gånger i framtiden. Smart va? ;)

Av Emma - 25 april 2016 07:57

Tillbaks till verkligheten. Lite så känns det faktiskt nu när denna helgen som jag sett fram emot är över. Kompensationsledig på fredagen, dressyrträning på lördagen och hopptävling på söndagen...
Men nu sitter jag här i bussen igen, påväg mot två engelska nationella prov. Bläää... P.g.a dem så får vi också en håltimme på nästan tre timmar innan sista lektionen och då ska jag och mamma in på stan och köpa en klänning till mig inför skolavslutningen. Om den inte är slut i min storlek vill säga, hehe. Så det blir iaf ett litet avbrott denna sega dag. Sen efter skolan ska Diara skrittas ut en sväng i skogen. :)

Ha en bra måndag alla!

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards