Stangen

Alla inlägg den 7 augusti 2016

Av Emma - 7 augusti 2016 19:13

Eftersom vi var hemma rätt tidigt från dressyrtävlingen så hann jag rida två hästar. Först red jag och mamma ut i skogen på Emilio och Kiwi. Emilio var jättepigg och jag taggade igång honom lite extra genom att hålla kvar honom när mamma travade iväg och sedan galoppera ikapp. Finns inget bättre än en busigpigg Stang! ♥


Sedan red jag ett dressyrpass med Casper på banan. Hade inspiration från tävlingen så därför var det extra kul. Jag värmde upp honom i lite lägre form, något han blir allt bättre på att gå i, och började sedan ganska snart att rida program. Red LC:1 två gånger och LB:1 en gång. Han hade fina gångarter, var lyhörd och formade sig bra. Dock så kom han ju ner under lodplanet lite då och då som vanligt, det är nog det vi måste jobba mest med. Avslutade med att träna några galoppombyten över cavalettisarna och de gjorde han superfint! Så är jättenöjd med honom i dag!

 

Av Emma - 7 augusti 2016 12:19

110 cm - 9 fel
Cassino såg jättefin ut inför denna klassen och hoppade även jättefint inne på banan. Dock så stod det en fyrhjuling utanför banan på ena långsidan och den blev han jätterädd för, stannade och började stegra. Det var dessutom mitt på en distans så de var för nära hinder två för att kunna rida på direkt. Så det blev 4 fel för volten och sen vet jag inte om det enbart var 5 tidsfel eller om de fick 4 för stegringarna (som också räknas som olydnad) och ett tidsfel. 9 blev det totalt iaf.

120 cm - 4 fel
Även i denna klassen hoppade han super! Att det blev en rivning berodde på att Cassino råkade hamna i korsgalopp mot ett hinder och det är ju knte så lätt att hoppa 120 i kors, hehe. Men det var endast tre felfria så alla fyrafelare fick också rosett då det var fyra placerade. Jag förstår mig inte riktigt på hur det kan vara placerade (med clear round rosett) i en avd. B klass...? I ponnyklasser får bara de felfria rosett...

Öronbild från när jag travade av Cassino vilket jag gjorde efter båda klasserna:

Av Emma - 7 augusti 2016 11:32

Har sett många fina (och även mindre fina om jag ska vara ärlig) ritter och nu är vi påväg hem igen. Dressyrtävlingar är verkligen sååå annorlunda mota hopptävlingar. Det ligger ett lugn över hela tävlingsplatsen och alla är i sin egna bubbla med sitt team.
Jag tog bara några foton på de två prisutdelningar vi såg, en med stor hästar och en med C-ponnyer:

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards