Stangen

Alla inlägg den 9 augusti 2016

Av Emma - 9 augusti 2016 18:59

Vi gick upp redan vid 6 i morse (visserligen bara knappt en timme tidigare än i vanliga fall, hehe) och det första jag gjorde var att mocka alla boxarna. Vi lät nämligen våra pållar vara inne i natt då det var så blåsigt och kallt. Sedan hade jag fyra hästar att rida så det var bara att sätta igång. ;)


Först ut var Casper som fick en uteritt. Vi blandade seriösa trav- och galoppjobb på raksträckor med lite busgalopp i backarna. Han var jätteduktig och pigg som bara den.

Nr 2: Joppe! Honom red jag ett väldigt kort pass på banan. Jag obbade egentligen bara igenom honom i alla gångarter och eftersom han kändes så fin så lät jag det vara. Han är ju ändå inte van vid att gå i form så vore dumt om han överanstängde några muskler.

Med den tredje hästen, som för övrigt var Emilio, fick jag sällskap av mamma och Kiwi. Vi red en vanliga tråkiga rundan i skogen och Emilio var jättepigg. Lyckades även samla ihop honom något så att han gick lite mer "fint" ohch inte bara körde på crazy-stilen hela tiden, haha.

Jag avslutade sedan med den häst som definitivt får dagens guldstjärna - Diara! Efter en hel del jobb nere på banan så fick jag henne dit jag ville och hon gick sååå grymt fint! Särskilt galoppen var riktigt bra, traven var något mer ostabil. Även att det var ett dressyrpass så galopperade jag över cavalettisarna på diagonalen några gånger och tränade på att sitta tillbaka mot hindret hela vägen och även det gick väldigt bra så kan inte vara mer nöjd!


Under eftermiddagen var vi inne på stan en sväng och köpte bl.a ett tre delat bett med fasta ringar till Diara. Alla mina tränare har rekommenderat ett tre delat bett men problemet med det är att hon tuggar frenetiskt på det och jag märker inte heller någon skillnad vid ridningen. Men i går sa Camilla att det kunde funka bättre med fasta ringar på känsligare hästar och därför ska vi nu testa det. Utvärdering kommer såklart!


I morgon ska jag hoppa bana med alla de tre hästar som ska ridas: Casper, Diara & Zorro. Så gissa om jag är taggad?! ;)


Casper under vår morgontur:

 

Joppe innan vårat dressyrpass:

 

Av Emma - 9 augusti 2016 17:38

Gårdagens träning var superbra! I uppvärmningen var Diara tjurig och ville absolut inte men med Camillas hjälp blev hon ganska fin.

Hoppningen bestod av en kort och enkel bana; räcke med vattenmatta på ena långsidan, oxer på diagonalen och distans med två räcken på andra långsidan. Den hoppade vi åt båda hållen och jag fick tänka på att hålla Diara lugn och vänta in hindret. Jag vill gärna trycka på och hoppa stort men det är ju inte så praktiskt alltid, hehe. Så jag var tvungen att sitta tillbaka hela vägen fram till hindret och när jag gjorde det hoppade hon mycket bättre + att det var lättare att se avstånden.

Efter hoppningen travjobbade jag henne på en volt och Camilla stod i mitten och sa hela tiden vad jag skulle göra och påpekade så fort jag gled in i en gammal vana, eller ovana kanske man ska säga. ;) Det var stabil yttertygel, formande innerskänkel och ledande innertygel som gällde. Och så fick det inte gå för fort heller, hehe. Vårt största problem är att jag har så svårt att hålla händerna helt still och eftersom Diara är så känslig så slappnar hon inte av i formen om de inte är helt still utan det är då hon blir sådär ostabil och bryter sig ur hela tiden. Det har jag ju vetat innan också och tänker på varje gång jag rider så det har blivit bättre men är en bit kvar. I slutet gick hon iaf supersuperfint och vi fick massa beröm! Bästa ponnyn! <3

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards