Stangen

Alla inlägg den 30 augusti 2016

Av Emma - 30 augusti 2016 21:01

Då det regnade i går så blev det ingen ridning på Emilio och därav heller inget mer inlägg. Men nu ska jag istället skriva lite om dagens dressyrpass på Diara.

I början var hon som vanligt nu för tiden - hon söker sig neråt men blir inte stabil där utan huvudet far upp och ner i typ varje steg. Innan var hon alltid tjurig först och skulle gå men näsan i vädret så jag verkligen fick lirka och lirka varje gång tills hon sakta började mjukna och söka sig neråt. Nu är hon mycket mer positiv från början vilket är jätteskönt, men vi har en låååång väg kvar. Så jag jobbade på som vanligt, med långsam trav, volter, serpentiner, skänkelvikningar osv. Red mycket sluta på både rakt och böjt spår i vänster varv för att få igenom den sidan där hon inte vill forma sig. Det blev en väldigt lång travdel men ville verkligen få igenom henne och det fanns så nära så det blev att jag kämpade på lite extra länge. Det som är irriterande är nämligen att efter en skrittpaus får jag så gott som börja om från början, så även i dag. När jag fått henne hyfsat fin för andra gången la jag in galoppen och den var okej. Hon blev lite tung i handen i dag, något som jag lyckades jobba bort ganska bra. Vi galopperade även över två kryss för att träna distanser några gånger och då blir hon ju rätt stark så det förstör dressyrarbetet lite men vi hittade snabbt tillbaka när jag tog in henne på volten och efter ett tag kunde vi galoppera över kryssen hyfsat städat iaf. ;) Avslutade med att rida igenom LB:1 och är jättenöjd med henne där. T.o.m den ökade traven var okej. Hon tjurade visserligen men huvudet for inte upp iaf. 10-meters volterna och skritten i lägre form var definitivt bäst. ♥


Blev ett långt och detaljerat inlägg i dag men det kanske uppskattas...? Kommentera gärna. ☺

I morgon väntar en kort skoldag och sedan uteritt med både Emilio & Diara. Vi hörs!


Bilder från en Essiträning tidigare i år:

     

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards