Stangen

Alla inlägg den 13 augusti 2016

Av Emma - 13 augusti 2016 20:40

I mon ska jag faktiskt på hopptävling igen men betydligt närmre. Dessutom så ska jag inte tävla själv. Jag ska hänga med som hästskötare när Camilla hoppar China 80 & 90 cm i Forserum, typ en mil bort. Skillnad mota dagens 15, haha. Det blir Chinas debut på riktig tävling, innan har hon endast hoppat pay and jump. Så det ska bli jättekul att hänga på!
Här hemma ska Diara och Emilio ridas men det får vi ta efteråt.

Vi hörs i mon, sov gott i natt! :)

Av Emma - 13 augusti 2016 14:30

(Lokal hopptävling i Växjö under Karl-Oskar cup)

LC bed. A:0/A:0 - 0+8 fel
Då var vi påväg hem igen men en bra runda, ett okej resultat och en jätteduktig häst i bagaget (eller borde jag säga transporten för i bagaget får hon nog inte plats, haha). Tävlingen var på en stor fotbollsplan inne på Värendsvallen med läktare och löparbanor runt. Det var ganska tittiga hinder, företagstält precis vid bankanten, mycket publik, fotbollsmål på kortsidorna och en reklamtraktor i ena hörnet. Trots att detta är Diara stencool och fokuserar fullt på mig och sin uppgift! Jag trodde faktiskt att hon skulle vara tittig och så som hon blev för läktaren i Vetlanda men här kanske det var för mycket för att hon skulle kolla på nåt speciellt - allt var tittigt, hehe. Nej, men hon var jätteduktig!
Bilder på banan:

     


På framridningen fick jag igenom henne ganska bra även om hon inte riktigt släppte i den svåra sidan. Galoppen var helt klart finast! Även på framhoppningen var hon fin och hoppase super!
Man fick sedan skritta ner och rida i en slags collectingring för att hästen skulle kunna kolla in banan, hon tyckte som sagt inte att det var något.

Framskrittning:

   

      


Inne på banan då. Jag red väldigt bra, satt tillbaka mot hindren och vi fick de flesta avstånden rätt. Hon hoppade upp sig som bara den och var långt över på alla hinder så en klockren nolla i grunden. Sen kom vi alldeles för nära på första i omhoppningen så hon rev med frambenen för hon hann inte upp med dem. Inget att hänga upp sig på, hängde på min avståndsbedömning som vanligt. Sedan rev vi även sista i omhoppningen som också var ett räcke och där kom vi rätt men hon blev lite flack och drog inte upp bakbenen tillräckligt. Där känner jag inte att det finns så mycket jag hade kunnat ändra på utan jag red så bra jag kunde. Så vi fick 8 fel i omhoppningen och hamnade med det ganska långt ner i listan då det var många dubbelnollor. Långsammast av alla i omhoppningen var vi också och jag såg på filmen att det går sååå mycket långsammare än vad det känns. Det retar mig mycket mer än rivningarna. Vi måste verkligen få upp ett bättre tempo...

Är iaf nöjd med dagen då jag endast hamnat en placering högre om jag dubbelnollat och de två peten var obetydliga. Diara fick en riktig psykisk utmaning på denna tittiga tävlingsplats och det klarade hon galant!

En "proffsbild" från ritten som vi köpte på plats:

 

Av Emma - 13 augusti 2016 08:07

Godmorgon! Det har än så länge varit uppehåll så vi är nu påväg mot Växjö och finalen i Agria Pony Trophy. Eftersom det är en bit dit så fick vi åka ganska tidigt (halv 8) och har nu, efter en halvtimmes åkande, ca 2 timmar kvar.
Håll tummarna för oss så hörs vi senare!

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards