Stangen

Alla inlägg den 1 juli 2016

Av Emma - 1 juli 2016 21:50

Ny månad och därmed också ny surf! Bloggen har jag haft svårt att riktigt hinna nu de senaste dagarna så här kommer en liten sammanfattning av vad jag haft för mig:

Onsdag
Jag skulle ridit Diara först men när jag tog in henne var ena skon så lös att hon nästan gick ur den i varje steg. Hon har så dåliga hovar på sommaren, de bara går sönder... Iaf så borstade jag henne ordentligt och satte på henne en boots (för att minska risken att få skon avtrampad) innan jag släppte ut henne och tog in häst två istället - Zorro. Han fick gå ett markarbetspass på banan med distansträning och upphöjda travcavaletties. De sistnämnda tyckte han var väldigt roliga när han väl insett att han inte kunde komma undan med att släpa benen efter sig, hehe. Överlag var han rätt jobbig och tung i handen även om jag lyckades få honom att släppa i slutet.

I går/torsdag
Jag och mamma red ut på Emilio och Kiwi på morgonen. Emilio var hyfsat pigg och ja, det är inte så mycket att säga om dessa uteritter. Ni vet att jag gillar att rida min lille prins! <3
Vid halv 10 träffades jag och Victoria och så red vi Vattenfall ihop, jag på Zorro och hon på Dora. Vi hade inte setts sen innan sommarlovet så hade massor att prata om. Zorro var ganska stökig och tung att rida även i går men fick lite feeling när vi galopperade vid sjön. Då la han in ett jättebocksprång och for sedan iväg, haha.
På kvällen vid 20 tränade jag och Diara för Camilla efter att hon fixat Diaras sko. Mer om träningen hittar ni i inlägget under. Vi åkte inte därifrån förrän halv 22 och väl hemma skulle jag fixa i ordning i stallet, ta in de andra hästarna, duscha och så skulle vi äta nåt. Kom inte i säng förrän vid 23, usch!

I dag
I dag vilade alla hästarna så jag och mamma var en sväng på stan i regnet under förmiddagen. Jag köpte en stor ryktlåda som jag har tänkt ha med på tävlingar - praktiskt och bra! Den ska invigas på söndag är tanken.
Jag har även redigerat massa bilder och bitit tag i högen med saker som jag måste göra men som jag inte kunnat göra utan internet (bl.a. bilderna). Så de kommer snart upp här!

Nu måste jag sova, har massor att göra i mon inför tävlingen. Vi hörs!

Zorro i går:

Av Emma - 1 juli 2016 09:27

Gårdagens träning gick jättebra! I uppvärmningen fokuserade vi på att få Diara helt rak så att hon inte kunde maska från arbetet. Därför red jag henne helt rak på långsidorna och böjde igenom henne ordentligt på kortsidorna. Vissa gånger ökade jag även ut ur kortsidan för att mitt på långsidan bromsa ner tills traven var nästan skritt.
Diara var jättefin och mjuk. Hon känns redan som en helt ny häst trots att vi bara ridit enligt Camillas system tre gånger nu! Hon söker sig ner i form utan att bli det minsta tung i handen som hon alltid blev innan.

Sedan red vi (att jag skriver vi beror på att Camilla red Cassino samtidigt) över två låga hinder (ca 40-50 cm) med 14 meter emellan och hade målet att hästarna skulle gå i samma takt och samma galopp hela tiden. Sedan vände vi upp på ett räcke med vattenmatta och även där skulle de landa i samma galopp. Cassino klarade ju det såklart innan Diara men till slut fick vi till det riktigt bra! I början blev hon stark mellan de små hindrena men när jag lyckades få henne helt rak så kunde vi behålla takten. Samma galopp var desto svårare och jag fick kicka till henne med innerskänkeln över hindret för att hon inte skulle byta. Men i slutet gick det som sagt jättebra och jag lyckades trava av henne i en lägre form, något som hon aldrig ville gå i innan. Så även att det är svårt för mig att lära om allt så ger det verkligen resultat!

Film:


 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards