Stangen

Alla inlägg den 14 juli 2016

Av Emma - 14 juli 2016 20:45

"Ingen ser om det är lite snett." Det har varit mitt mantra denna eftermiddagen, haha. Det är nämligen så att jag har tagit nästa steg med bommarna - maskering och målning av andra färgfält. Dock så är det väldigt svårt att få en rak linje runt hela bommen med maskeringstejpen och eftersom jag inte hade lust att hålla på i typ 10 timmar så körde jag på frihand. Men eftersom jag är en perfektionist så fick jag ständigt påminna mig om att det inte syns sen på håll om det inte är 100% rakt. Jag lyssnade väl hyfsat bra på mig själv iaf... ;)


I morse red jag Diara första gången efter hennes sommarvila. I början var hon inte alls rolig, bara stretade emot när jag försökte jobba henne i form. När vi var bakom mamma och pappa så var hon dessutom så pigg vilket gjorde det ännu svårare. Men när vi sedan red först och jag kunde hålla henne lugnare så började hon ge efter och var väldigt fin stundtals. Tyvärr är hon ju inte så stabil men vi har två veckor på oss att träna innan NF-mästerskapen, hehe.... 

I morgon ska jag rida henne samma runda men gå in på banan och jobba henne i ca 10-15 minuter efteråt - det ska bli kul att känna på henne lite ordentligt.

Efter ridningen sprang jag intervaller i den branta backen och sen dess har jag målat bommar typ. Maskeringen av de turkos-silvriga bommarna tog äckligt lång tid nämligen. Men det kommer det vara värt för de kommer bli gryyymt snygga!


Diara var inte så taggad på öronbild i dag:

   

Av Emma - 14 juli 2016 20:10

Jag hann ju som sagt inte skriva om min dag i går så det kommer nu isället. Massor av bilder också, hehe...


På morgonen red jag och pappa ut på Emilio och Zorro. Emilio var precis som jag anat lite mer som vanligt när han gick ut ihop med någon av våra egna hästar. Han var pigg ändå men inte sådär crazy som de senaste gångerna. Tyvärr måste jag ju säga, hehe. ;)

När vi kom tillbaka så låg både Diara & Kiwi och sov i hagen - så mysigt! ♥

                       

Vid 10 kom Marie hit med Casper och hopptränade oss på våran bana. Vi jobbade som ni kanske kan gissa på galoppombyten, vi sastar verkligen allt på det nu. Vi ställde ett hinder på varje diagonal (en oxer & ett räcke) och sen en solfjäder med upphöjda bommar på varje kortsida. Jag hoppade hindret på diagonalen och gick sedan i i solfjädern efter. Det gjorde att han nästan var tvungen att byta om han inte redan gjort det. Om han ändå inte bytte så tog vi ett varv på volten och över solfjädern igen utan att bryta av och fatta nu galopp för att han skulle känna att det var bekvämmare att byta. Sen körde vi en åtta runt runt och bara nötte på. I början bytte han ibland men oftast kom bytet i solfjädern. Men i slutet när vi hade höjt upp diagonalhindren till ca 90 cm så släppte det för både mig och honom. Jag fick in avstånden och vi kom rätt varje gång (såååå härlig känsla) och han bytte över hindrena så att han hade rätt redan innan solfjädern. Så de sista varven på åttan stämde ALLT och är jättenöjd med Casper! ♥♥♥

Har tyvärr ingen film men pappa tog några fina bilder på oss (bortse från att jag blundar på en, hehe)!

         

Sedan åkte vi ner till Camilla för jag skulle rida China. Jag har i uppdrag att rida ut på henne ungefär varannan dag nu när Camilla är iväg på semester. Jag tycker det är jättekul att jag fått det förtroendet! När det nu var första gången så gick mamma och pappa med då jag aldrig ridit ut på China själv innan. Men det var inga problem alls och hon var hur snäll som helst. I galoppen var hon tittig och jättepigg samtidigt. Hon ville galoppera på i full fart men kunde samtidigt inte bestämma sig riktigt för hur farlig omgivningen var så det blev lite ryckigt, haha.

Några bilder på oss:

                 

Jag avslutade min dag uppe på höskullen där jag fortsatte att måla bommar. Silverbommarna är nu klara och de andra är färdig grundmålade.

 

Sverigebommarna målade jag första omgången gult på:

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards