Stangen

Alla inlägg den 12 juli 2016

Av Emma - 12 juli 2016 18:39

Halloj! Det blev tydligen kväll i dag också, hehe. Det känns lite som om jag har spenderat hela dagen med en pensel i handen även om det kanske bara var 2-3 timmar.


Iaf, på morgonen var jag ute och joggade i 40 min och sen hade jag precis lagom med tid för att duscha av mig och göra i ordning Emilio inför ridturen med Victoria och hennes mamma kl halv 10. Vi red en lite kortare runda i dag och Emilio fortsatte på det pigga spåret. Han sprang stundtals snabbare än deras storhästar, haha.


Sedan har jag då målat våra nya hinderbommar. Det är 20 st och jag oljade alla i förrgår. Sen var vi ju på stan och köpte färg i går (de färger vi inte redan hade) och i dag var det dax för första styckningen. Jag målade bara de bommar som ska ha en grundfärg, dvs. där det kommer finnas så pass stora fält av en och samma färg att det är lönt att först måla hela bommen i den färgen. Det var 12 av de 20 bommarna (har 4 st i varje färg). Av dessa 12 kommer 4 bli turkosa med silverstreck (grundmålade turkost), 4 svart-vita (grundmålade vitt) & 4 hel silvriga (målade såklart silver). Den turkosa färgen blev jättesnygg och klatschig på, precis så som jag tänker mig turkost. Silverfärgen (som egentligen var en metallfärg med aluminiumeffekt) var överraskande silvig så är supernöjd med den också! Och den vita var...vit. Finns inte så mycket att säga om det, haha. I morgon ska alla grundmålas en gång till och sen är ju faktiskt silverbommarna klara!

De övriga två färgerna då tänker ni... Ja, 4 bommar ska vara inspirarde av den engelska flaggan, alltså i rött, vitt och mörkblått. De sista 4 har jag inte riktigt bestämt än men det lutar nog åt turkost, vitt och svart eller möjligtvis guldiga... Vet inte riktigt, har ni några förslag?

Förutom dessa 20 ska även de två Sverigebommarna vi har målas om. Dels för att den blåa färgen de har inte är särskilt passande (har nu köpt en som är mer lik Sverigeflaggans blåa färg) men också för att de har flagnat så och är allmänt fula just nu. Men kommer göra klart de 3 färguppsättningar jag började med i dag först innan jag påböjar de andra så blir det inte så mycket på en gång.


I morgon ska jag rida China åt Camilla, Marie kommer ev. upp med Casper hit och hopptränar oss, jag ska måla bommarna igen och så ska kanske Emilio ridas, men tror att det blir på torsdag istället.

Ha en bra kväll! ♥


Emilio i dag innan vi gav oss ut i regnet:

   

Av Emma - 12 juli 2016 10:00

Jag har faktiskt inte skrivit något riktigt inlägg om vår Falsterbo dag än så kände att jag var tvungen nu, hehe. Förbered er på lite text och massa bilder!

Såhär såg vår dag ut:


Vi åkte hemifrån vid halv 6 och var nere i Falsterbo ca fyra timmar senare. Där fick vi sitta i en bilkö innan vi kunde parkera.

   

Första tiden spenderade vi på mässan där vi handlade en hel del, som ni såg i det inlägg som kom upp i går, och när vi kände oss nöjda där gick vi och kikade lite på dressyren, sexåringarnas framhoppning & femåringarnas hoppning innan vi mötte upp Camilla på stora läktarn där sexåringarna gick.

Jag vid dressyrens framridning:

 

Sexåringarnas framhoppning:

   

Femåringarna:


   

Sexåringarna:

 

Wilma kollar på sexåringarna:

   

Sedan hängde vi med Camilla bort till Cassinos box och önskade honom lycka till...

 

 


 

...innan vi gick och åt (lasange för min del) och kollade på när sexåringarna hoppade. Då passade jag även på att ta massa hoppbilder på dem som kommer här:

                                                             

                                               

Innan det var Cassinos tur hann jag också bort en sväng till dressyrbanan för att kolla på ponnyküren, har bara två bilder därifrån:

   

Sen var det dax och jag var såååå nörvös. Lilla (läs: stora) Cassino äntrade banan samtidigt som det började ösa ner. Vattnet la sig på den torra och hårda banan vilket gjorde det jättehalt för Csssinio som var broddad för just torr och hård bana. Därav två ner och tyvärr ingen inal.

     

Direkt efer hans ritt sprang vi till bilen genom regnet och kom ut från området utan att behöva stå i kö som vi gjorde förra året. Kön kom dock ändå, på E20 där det hade hänt en olycka. Vi stod minst 45 min i kö och kom inte hem förrän kl 21, blää.

Trött Wilma på kvällen, äntligen hemma i sin korg:

         

Det var iaf en superrolig dag och helt klart värt den långa resan! ♥

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards