Stangen

Alla inlägg den 22 juli 2016

Av Emma - 22 juli 2016 22:40

Min och Emilios Vattenfallsrunda var jättehärlig! Strålande sol och över 20 grader redan på morgonen. Eller morgon var det ju inte direkt, snarare förmiddag. Stangen var pigg och tyckte det var lika kul som jag att fräsa runt på stigen vid vattenfallet och minnas gamla tider... Fikapausen uppskattades också då den innehöll fri ätning av gräset, hehe.
I slutet var han dock väldigt trött och det tror jag berodde på värmen mer än rundans längd om jag ska vara ärlig.
Här kommer en bildbomb från våran tur & från fikapausen:

Efter våran tur joggade jag (höll på att svettas ihjäl, haha) och badade sedan i sjön. Så nu har vi saltvatten i den... ;)

Nu i kväll var mamma och pappa ute och red på Kiwi och Zorro och under tiden hade jag inne Diara och borstade av henne ordentligt. Sen gjorde vi våran första utställningsträning med träns (brukar vanligtvis köra med grimma & grimskaft för enkelhetens skull). Vi höll till i deras hage, bakom stallet, där vi sprang fram och tillbaka samt ställde upp för en osynlig domare. Diara var superduktig och därför avslutade vi ganska snart. Istället tig vi en promenad genom byn bort till de nyslagna fälten. Vi gick en liten sväng på ett utav dem, mot solen, och det var såååå mycket sommar - helt underbart! Och förutom att själva promenaden var väldigt mysig så var ju även den träning. Men just sån träning har vi gjort lite då och då hela året så hon vet att hon ska gå på framåt även att jag är vid bogen och inte vid huvudet.

Startlistorna för NF-mästerskapen kom dessutom upp i kväll och det gjorde mig extra taggad, precis som startlistor alltid gör. När de kommer är det på riktigt liksom! Jag fick bra starter tycker jag, nästnäst sist i både dressyren och hoppningen (är väl främst i hoppningen det spelar någon roll). I utställningen är jag bland de första och "startar" vid 10-11 nån gång (kommer inte ihåg exakt tid) men klassen är slut först vid 16-tiden så hoppas verkligen inte att det är prisutdelning efteråt utan att man får rosetten direkt om hästen får diplom. Jag vet inte alls hur detta med utställning funkar utan hoppas bara på att slippa vara där hela dagen, hehe...

I mon ska jag rida ett dresdyrpass på Diara ganska tidigt innan det blir för varmt. Sen ska jag faktiskt baka min favvotårta (Choklad Special) oxå eftersom jag har namnsdag!
Nu ska jag därimot sova, natti natti! <3

De sista bommarna blev även klara i dag, är såå skönt att vara av med det. Såhär fina blev dem:

Av Emma - 22 juli 2016 10:00

Nu en vecka innan New Forest mästerskapen går av stapeln tänkte jag att det kunde vara kul för er att veta vilka klasser jag ska rida!


Från början var det tänkt att vi skulle vara med i LB kombinationen (LB:1 dressyr, utställning & LB hoppning). Men det känns inte riktigt som att vi är redo för det än. Vi har ingen riktig rutin i LB då vi hoppat många färre sådana än vad som var tänkt och våran dressyr suger. Därför ska i nu istället rida LC kombinationen vilket innebär följande klasser:


Fredag: Dressyr - LC:2 2015

Lördag: Utställning och ev. en engelsk ridklass om det passar in. Den engelska ridklassen ingår inte i kombinationen utan jag tänkte rida den mest för att inte bara åka dit för utställningen och dessutom är det kul att testa nåt nytt.

Söndag: Hoppning - LC bed. A:0/A:0


Sedan kommer resultatet i dressyren, utställningen och hoppningen att räknas ihop och ge en placering i den totala LC kombinationen. Jag tror att utställningen blir vårt starka kort då hon är ett diplomsto. Dressyren blir definitivt det svaga, hehe.

Vi kommer inte ha henne uppstallad där utan åka dit varje dag då det inte är jättelångt till Vetlanda men därimot jättedyrt med uppstallning, haha.


Bilder från förra årets NF-mästerskap:

       

Av Emma - 22 juli 2016 09:09

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards