Stangen

Alla inlägg den 9 juli 2016

Av Emma - 9 juli 2016 18:59

Hej! Nu är det dax att skriva om min händelserika dag som har varit riktigt, riktigt rolig - och dessutom med sol och nästan 25 grader varmt!

Först red jag och Camilla ut på China och Maja. China var lite lugnare än vad hon brukar vara vilket var sönt för då slapp jag sitta och bromsa hela tiden, haha.

   


Sedan lastade vi in Cassino och åkte hem till mig där mamma och pappa hade gjort i ordning Zorro. Han blev dubbelt så hög när han fick syn på Cassino och tyckte det var jättespännande. Cassino som är van vid att träffa nya hästar på tävlingar osv. brydde sig inte nämnvärt om Zorro, haha. Vattenfallsrundan gick bra och vi höll ett ganska högt tempo. Cassino gillade inte vattenfallet men annars var han inte speciellt tittig utan bara väldigt pigg. Zorro därimot var ganska så seg vilket kanske beror på att han gick samma runda i går och den är ju ganska lång. Camilla tyckte att vi hade jättefina grusvägar att rida på och gillade galoppstigen bredvid sjön lika mycket som jag. ♥

Några bilder på oss:

           

Det kändes jättekonstigt att se stora Cassino i vårt stall, det har nästan aldrig varit en vit häst i det innan! 

       


Efter att vi ätit lite så skjutsade mamma och pappa ner mig till Marie där jag skulle rida Casper. När jag kom var det ingen hemma (Marie hade inte hunnit hem än) så jag gjorde i ordning Casper i lugn och ro och njöt av att vara helt ensam på den där stora gården. Det kändes lite som om jag typ gjorde inbrott, haha. Hann rida ungefär halva passet innan Marie kom hem och då hjälpte hon till lite från marken. Casper var jättejätte pigg vilket gjorde det svårt för mig att få honomatt trava sådär riktigt långsamt. Istället blev han lite tung i handen och sprang på framåt. Stundtals fick vi till det men sen sprang han ifrån mig igen. Galoppen var lite bättre faktiskt, annars brukar han ha svårare för sig i den. För att inte förvirra honom fokuseradejag i dag mest på galoppombytet till hans svåra galopp (vänser) så att han visste i vilken galopp det var meningen att han skulle landa. Jag travade mot cavalettisen på diagonalen och fattade galopp över den. Det gick bra ibland och ibland inte. Vi testade även att lägga en solfläder med uppböjda bommar på kortsidan efter så att han skulle bli tvungen att byta igenom den om han inte gjorde det över minihindret. Det funkade ganska så bra men han hade en förmåga att inte riktigt lyfta benen ordentligt i solfjädern även om han bytte galopp. I slutet red jag bara vanlig diagonal över minihindret i galopp och då verkade poletten trilla ner för han bytte rätt över och när han gjort det tre gånger på raken så avslutade jag och lät honom trava av i en lägre form. Då var han nog lite trött för han försökte inte hela tiden springa ifrån mig och därmed kunde jag bromsa ner till en långsam takt och behålla den. Då släppte han i handen och blev supersuperfin! Så är som ni förstår jättenöjd med passet och det var en svettig ponny efteråt vill jag lova, och ryttare med för den delen. ;)

Ensamma i stallet:
    
Svettig Casper efter jobbigt markarbetspass:

     

Duschad och under torkning i solariet efteråt:

   

Av Emma - 9 juli 2016 08:52

Godmorgon! Just nu är jag påväg hem till Camilla så tänkte passa på att berätta lite om vad jag ska hitta på i dag för det är nämligen en hel del! Först ska jag då hjälpa Camilla att rida en pålle, därmare bestämt China.

Sen lastar vi Cassino och åker hem till mig. Då ska vi göra något som vi pratat om väldigt länge - rida Vattenfall ihop! Tyvärr blir det Zorro för mig (stackarn, han får gå Vattenfall två dagar på raken, haha) eftersom Diara vilar. Men är glad att det äntligen blir av då vi pratat om det i typ 2 år, hehe.

I em ska jag sedan till Marie och rida Casper. Har tänkt jobba vidare med galoppombyten och att få upp formen.

Det är min dag och den lär gå lika snabbt som alla andra. Optinisktisk tänkase va? Kul ska det bli iaf!
Vi hörs i kväll! :)

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards