Stangen

Alla inlägg under augusti 2016

Av Emma - 25 augusti 2016 13:30

Glöm inte att följa henne där!

Av Emma - 24 augusti 2016 22:04

Hej! I dag var hela klassen på ekobussen och det var urtråkigt. Värre än i 9:an faktiskt. Allt tog sån lång tid, t.ex när vi hade lagtävling och skulle hitta så många blomsorter som möjligt på 4 minuter. Sen skulle han som körde bussen gå igenom alla blommor vilket tog ca 5 minuter per lag och vi var 8 lag... Ja, ni förstår, det blir ca 40 minuter blomgenomgång. Dessutom frös jag så. Det var typ 20 grader och sol och alla andra gick runt i t-shirt medan jag frös i dubbla jackor. Hm, har jag någon gång nämnt att jag är kallblodig? Hehe.
Han som körde bussen var iaf jätteschysst. Jag höll på att missa bussen hem och nästa gick 1,5 h senare, men han var snäll nog att köra ner mig till en hållplats längre fram och på det sättet köra om min buss så att jag ändå hann med den. Såååå mycket värt!!!!

Mossen som vi spenderade, enligt min smak, alldeles för lång tid på:

När jag kom hem (vid kl 17 ca) åt jag lite och red sedan Diara på banan. Vi hoppade lite i dag och kände på några språng inför helgen. Hon var väldigt tjurig i markarbetet och ville inte riktigt det jag ville. Även i hoppningen var hon lite stissig och pigg och lyssnade inte alltid på mina förhållningar. Men hon hoppade superfint så det känns bra inför helgen.

I mon väntar en halvlång skoldag med tyvärr 45 minuters väntan på bussen innan jag kommer hem. Vi har sovmorgon till halv 10 så som tur är kan mamma skjutsa in mig. Annars börjar ju då våra första lektioner och allra först ut är matte, typ det naturprogrammet är kännt för, haha.
Diara ska ridas ut i skogen, har inte bestämt hur långt än. Vi hörs i mon!

Fin bild på oss ifrån NF-mästerskapen (om ni bortser från att jag blundar som jag typ gör på alla hoppbilder...):

Av Emma - 23 augusti 2016 21:44

Dagens skoldag var snarlik den i går så finns inte så mycket att säga.
Var hemma vid tre och gick då ut och red Diara på banan och mamma longerade Emilio lite samtidigt. Diara var ganska så fin i dag, det märks att det går åt rätt håll nu. Dock har jag fortfarande svårt att få igenom vänster sidan där hon mest tjurar och i galoppen t.o.m sparkar efter skänkeln. Men jag hoppas att hon ger med sig där snart. I höger välter hon gärna inåt istället men ställer sig nästan utåt så det är ju ingen dans på rosor i det varvet heller, hehe. Därför jobbade jag i dag med massa tighta svängar i både trav och galopp för att få igenom henne i båda sidorna. Det funkade rätt så bra och även om det inte var perfekt i slutet så kom vi en bra bit på vägen. Jag smyger även in några travökningar då och då eftersom hon tjurar så när jag ber henne öka. Förr var det aldrig några problem men nu sätter hon gärna upp näsan och antingen slängtravar eller ännu vanligare spänner ihop sig och typ travar på stället. Så finns en hel del tjurighet till att få väck men vi börjar röra oss åt rätt håll och de korta stunder hon går riktigt bra är hon magisk att sitta på. Så moroten hänger nära ansiktet, haha. ;)

I morgon ska hela klassen ut med ekobussen och vi ska samlas på skolan redan halv 8 vilket betyder uppstigning halv 6 för min del... Sen slutar vi inte förrän kl 16 så är väl hemma vid 17 och då ska jag hoppa Diara lite inför helgens hopptävling.

Ha en bra onsdag i morgon!

Av Emma - 22 augusti 2016 17:30

Då kan jag officiellt säga att jag numera är en gymnasieelev, hehe. Har börjat i ettan på nytt men känner mig nog mer förvirrad än vad jag gjorde i grundskolans etta efter all info som vi fick i dag. Det var helt nya klasskompisar dessutom så som väntat blir jag nog en ensamvarg nu på gymnasiet. Vårat schema var ganska så bra faktiskt och vi slutar oftast vid två eller tre, dock ca 10 minuter efter att bussen har gått - varje dag! Det innebär ju en timmes väntan på nästa buss... Ska höra med lärarna om det finns möjlighet att få sluta tidigare som jag ofta fick på högstadiet men har inga större förhoppningar om det. Det som känns svårast just nu, men som kommer bli jättelätt sen, är att hitta på skolområdet. Skolbyggnaden är ca 1 km lång med flera olika hus som är sammanbundna. Men man lär sig snart hoppas jag. ;)


Nu har jag gnällt av mig lite och berättat för er om denna sega och långtråkiga dag. I morgon ska vi ha en likadan till och sen ska Diara ridas när jag kommer hem.

Någon mer som börjat skolan i dag? Kanske t.o.m gymnasiet?

 

Av Emma - 21 augusti 2016 20:06

Dagens träning bestod av att variera hinder med travbommar. Vi hoppade i början några få hinder i följd och sedan en hel bana, och hela tiden med en avsaktning till trav och över travbommarna mellan varje hinder. Sedan avslutade vi med att hoppa banan utan travbommarna två gånger på en höjd av ca 90-100 cm (LB-LA).


Casper var rätt så tung i handen och dök gärna neråt men Lasse sa att jag skulle lyfta upp honom med yttertygeln samt ha mer fart, särskilt genom svängarna, och då blev det mycket bättre. Jag såg faktiskt avstånden hyfsat och vi kom bara jättefel två gånger. Casper hoppade superfint i slutet och var inte i en bom så även om jag inte är helt nöjd (jag har svårt att vara det efter en träning, då måste det ha gått väldigt bra) så fick jag en bra känsla och är taggad inför tävlingen i helgen där vi ska hoppa LC+ och LB. ☺


Har inga bilder eller filmer från i dag så bjuder på två bilder från tidigare i sommar när vi hopptränade hemma hos oss:

   

Av Emma - 21 augusti 2016 14:07

Hej! Sista sommarlovsdagen inleddes med uteritt på Emilio, ihop med pappa och Zorro. Det märktes att Emilio var lite trött sen hoppningen i går då han kändes seg. Sen tävlade han ju såklart lite mot Zorro då och då och fick feeling men överlag var han segare än han brukar vara.


Jag och Victoria hade först planerat att rida Vattenfall ihop i dag men sen skulle henne familj rida en längre runda och det ville inte jag göra då Diara gick ett ganska tufft hoppass i går. Men det blev så turligt att vi av en slump möttes precis där jag och Victoria brukar mötas så jag hängde på dem ända tills vi tog åt olika håll. Det var ändå en ganska lång bit (ca en tredjedel av min runda) så jag och Vitoria hann prata av oss ändå, haha.

Diara var helt galet pigg i dag och ville galoppera hela tiden. På vissa ställen fick jag t.o.m välja att trava för att jag kände att hon skulle sticka med mig annars. Så jag kan lugnt säga att hon är inne i en extra pigg period nu. ;)


Nu ska jag strax gå ner och byta om för kl 15 ska jag hoppträna Casper för Lasse inför helgens tävling. Ska bli jättekul och jag hoppas på en bra känsla. Vi hörs senare!

Jag & Diara i dag:

     

Av Emma - 21 augusti 2016 10:00

Detta kanske inte är till något större intresse för er men måste bara visa hur stora morötter jag lyckats odla i landet i år!

Vi drog upp tre stycken att ha till maten i går och kolla vad fina, och vilken fin hund som sitter bredvid, hehe:

         


Av Emma - 20 augusti 2016 20:52

Emilio - 40 cm bed. A:0/A:0 - 0+0 fel & vinst!

Emilio var ganska så seg inför dagens start. Han tyckte att jag var jobbig som red honom på banan i dag igen. Men så fort han fick börja hoppa så kom han igång och hoppade jättefint! Jag är nöjd med våran runda. Det var en stabil nolla och i omhoppningen körde jag på taktiken att trava stundtals för att kunna ta snävare svängar. Det var även de svängarna som gjorde att vi för första gången stod som segrare, annars brukar vi alltid komma tvåa. Första blå-gula med Stangen! Ingen riktig tävling men ändå, det kommer jag och Emilio aldrig kunna hoppa någon då jag är både för lång och för gammal.

Innan start:

   

PS. Ser ni Wilma i nerekanten?


 

Screenshots:

       

Prisutdelning:

 

 


Diara - 90 cm bed. A:0/A:0 - 0+0 fel

Diara var superfin i dag, ganska så taggig och pigg men lyssnade ändå bra. Hon hoppade super och gjorde en klockren dubbelnolla, tre sekunder långsammare än Emilio vilket gjorde att vi kom tvåa. (Pappa glömde omhoppningsbanan så han kom sist.) För oss var detta mer träning än tävling och är jättenöjd med henne. Hon svarade direkt både framåt och bakåt när jag reglerade avstånd och var kvick och vändbar i omhoppningssvängarna. ♥

Framridning:

         

Screenshots:

       

Film på våran ritt, omhoppning över de tre sista hindren:

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards